Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Mendoza

Med lite drygt 140 000 hektar vinmark är Mendoza Argentinas största vinregion med mer planterad mark än vad hela Sydafrika har. De flesta vingårdarna finns i departementen Maip och Lujn och just Lujn de Cayo var Mendozas första underdistrikt som fick ...

Läs mer om Mendoza i Argentina
Dölj atlas

Mer om viner från Mendoza


Med lite drygt 140 000 hektar vinmark är Mendoza Argentinas största vinregion med mer planterad mark än vad hela Sydafrika har. De flesta vingårdarna finns i departementen Maipú och Luján och just Luján de Cayo var Mendozas första underdistrikt som fick en egen appellation eller ursprungsbeteckning 1993. Andra viktiga underdistrikt är Uco Valley och Tupungato.

Mendoza ligger intill berget Aconcagua och vingårdarna ligger normalt på 600-1 100 meter över havet. Jordmånen är sandig, stenig och alluvial och klimatet kontinentalt med tydliga årstidsvariationer.

Fortfarande är de högavkastande druvorna cereza och criolla grande viktiga i regionen men de senaste decennierna är det framförallt malbec och cabernet sauvignon som varit de viktigaste kvalitetsdruvsorterna. Tempranillo har också börjat bli populär liksom flera italienska sorter. Departementet Maipú har utmärkt sig för ett lite svalare klimat som ger mer finessrik cabernet och här vill man också få till en egen appellation. Bland de gröna druvsorterna är det chardonnay (ofta rejält fatlagrad) som haft störst framgång hos egendomarna.

En av framgångsfaktorerna för malbec har varit vingårdar på höga höjder. Nicolas Catena Zapata har planterat malbec på 1 500 meters höjd i Tupungato och höghöjdsmalbec från Luján de Cuyo och Uco Valley tillhör landets finaste viner. Flera utländska vinmakare, som Michel Rolland, har sökt sig just hit för att göra malbec från höga höjder.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du