Filtrera & anpassa

Viner från Uco Valley, Argentina

Vindistriktet Uco Valley ligger i Mendoza, Argentina och är känt för sin höga kvalitet på vinerna som produceras där. Området ligger på en höjd av cirka 1000 meter över havet och har en unik kombination av klimat och jordmån, vilket ger perfekta ...

Läs mer om Uco Valley i Argentina

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Uco Valley


Vindistriktet Uco Valley ligger i Mendoza, Argentina och är känt för sin höga kvalitet på vinerna som produceras där. Området ligger på en höjd av cirka 1000 meter över havet och har en unik kombination av klimat och jordmån, vilket ger perfekta förutsättningar för vinodling.

Uco Valley är ett relativt ungt vindistrikt som har växt i popularitet de senaste åren. Det är hem för några av de mest kända vinproducenterna i Argentina och har vunnit flera internationella priser för sina viner.

Det kalla klimatet i Uco Valley gör att druvorna mognar långsamt och behåller sin syra, vilket ger vinerna en intensiv och komplex smak. Området är mest känt för sina röda viner, särskilt Malbec, som är Argentinas signaturdruva. Men det produceras också andra röda sorter, som Cabernet Sauvignon och Merlot, samt vita sorter som Chardonnay och Sauvignon Blanc.

En av de mest intressanta sakerna med Uco Valley är variationen inom området. Druvorna odlas på olika höjder och jordmån, vilket ger olika smaker och egenskaper åt vinerna. De högsta delarna av Uco Valley, som Gualtallary, är kända för sina mineralrika jordar och ger vinerna en unik karaktär. Andra delar av Uco Valley, som Tunuyán och San Carlos, har andra typer av jordar som också bidrar till vinstilarna.

Förutom att producera utsökta viner har Uco Valley också en fantastisk natur. Området ligger vid foten av Anderna och har en vacker bergsutsikt. Det finns många vingårdar som välkomnar besökare för vinprovning och rundturer i vingårdarna.

Uco Valley är en viktig del av Argentinas vinindustri och dess viner är eftertraktade över hela världen. Det är ett vindistrikt som fortsätter att växa och utvecklas, med nya vinproducenter som tar sig an utmaningen att skapa nya, spännande viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du