Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Scott Wines Chardonnay Cuvée Anne 2018

Walter Scott WinesChardonnay Cuvée Anne 2018

USA, Willamette Valley, 750 ml, 13%

Cuvée Anne Chardonnay är en cuvée gjord på druvor från de fem bästa chardonnay-lägena i Willamette Valley i Eola Amity Hills AVA. Justice Vineyard, Seven Springs Vineyard, Sojeau Vineyard, Sunset View Vineyard, X Novo Vineyard. Cuvéen representerar Walter Scotts vision av Willamette Valley Chardonna···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Stor, intensiv, aromatisk doft av citrus (lemon curd, nektariner och apelsinzest), ekfat och hasselnötter. Smaken är generös och koncentrerad med toner av mogen citrus, persika, päron och mineraler, bra syra och lång eftersmak. Här finns ett smörigt inslag av hasselnötter som ger en extra komplexitet åt vinet. 

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Makarna Erica Landon och Ken Pahlow lever sin dröm i Oregon Willamette Valley där de sedan 2008 driver Walter Scott Wines. De tömde sina pensionskonton och använde pengarna för att designa sin etikett och resten är historia. Namnet Walter Scott är framtaget för att hedra de två personer som har betytt väldigt mycket för Ken. Walter, Ken's farfar, var flygingenjör för Trans World Airlines. Han strävade alltid efter att få sina drömmar att bli verklighet och har inspirerat paret till att det inte finns några gränser för vad man kan åstadkomma. Scott var Ken's brorson, ambitiös och inte rädd att satsa allt för att nå framgångar, som lärde Ken att våga ta chanser för att uppnå sina drömmar.


Första årgången som de producerade var 2009, La Combe Verte Pinot Noir, som vinifierades på Patricia Green Cellars. För följande två årgångar bytte Ken plats till Evening Land där han började arbeta tillsammans med Dominique Lafon. Beslutet att 2011 göra Chardonnay, bidrog väsentligt till både deras växande produktion och växande fan-skara. Året efter hyrde de ett vineri i Justice Vineyard i the Eola-Amity Hills och bjöd då även in vännerna Sue och Andy Steinman att bli en del av teamet.


Walter Scott filosofi är enkel men krävande, fokus på kvalitén på druvorna, välmående vingårdar, ett hållbart jordbruk och nära relationer till odlarna. Resultat är lika med viner med ikonstatus.

https://www.walterscottwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du