Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Böen Santa Maria Valley Pinot Noir 2017

BöenSanta Maria Valley Pinot Noir 2017

USA, Santa Maria Valley, 750 ml, 14%

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Santa Maria Valley är en av Kaliforniens mest diversifierade vindistrikt. Här odlas allt från hallon, avokado och squash till bönor och - såklart - vindruvor i världsklass. ···

Styckvis

359 kr

/flaska
Låda (12 st)

4 308 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Vinet har en doft med toner asp körsbär, björnbär, kola och en hint av fat. Smaken är intensiv med frisk syra, tydliga tanniner och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Santa Maria Valley är en av Kaliforniens mest diversifierade vindistrikt. Här odlas allt från hallon, avokado och squash till bönor och - såklart - vindruvor i världsklass. Med enbart små regnmängder och dalar som löper från öst till väst så avnjuter Santa Maria Valley ett moderat klimat med maritima influenser från Stilla Havet. Dessutom bidrar vinden Santa Ana till ett varmt, torrt väder som ger förutsättningen för optimal mognad för BÖENs druvor. Man extraherar färg från musten genom olika tekniker för hantering av ”skalkappan” som bildas, såväl genom så kallad ”punching down” och ”pumping over”. Vinet lagras på 100% ek (vara 60% av ekfaten var nya) i nio månader.Producenten

Namnet BÖEN kan översättas till ”farmen” och valdes av vinmakaren Joseph Wagner som en påminnelse om att vinet han skapar är sammankopplat med marken det kommer från och att han i slutänden är en jordbrukare. Som femte generationens vinmakare hittade Joe i vinmarkerna innan han var gammal nog att ens smaka. Vid 19 års ålder hade han bestämt sig för att föra familjetraditionen vidare när han tog jobb, sida vid sida, med sin far på Caymus Vineyards. År 2001 skapade han Belle Glos med fokus på vingårdsbetecknad pinot noir från Kaliforniens bästa kustlägen. På senare år har han släppt viner under det nya varumärket Copper Cane Wines & Provisions - det är en del i hans stora passion att hitta nya vingårdslägen och vidareutveckla vinindustrin med olika experiment. Ett sådant projekt är BÖEN som är ett uttryck för terroiren i Russian River Valley med hans egen personliga prägel.


https://boenwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du