Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Böen Santa Lucia Highlands Pinot Noir 2018
Våra kunder tycker

BöenSanta Lucia Highlands Pinot Noir 2018

USA, Santa Lucia Highlands, 750 ml, 14%

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Vingårdsläget ligger på de bergsterrasser som blickar ut över dalen. Med närheten till Monterey Bay är Santa Lucia Highlands distinkt i sin natur med långa växtdagar, torra ···

Styckvis

359 kr

/flaska
Låda (12 st)

4 308 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Stor doft med toner av mörka körsbär, torkade jordgubbar, fat och örter. Vinet har en ovanligt fyllig pinot-kropp med en pigg syra, balans i frukt och syra och en kryddig eftersmak.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Vingårdsläget ligger på de bergsterrasser som blickar ut över dalen. Med närheten till Monterey Bay är Santa Lucia Highlands distinkt i sin natur med långa växtdagar, torra vindar och rikligt med sol. Temperaturen kan skilja så mycket som 7 grader från dag till natt under sommaren med toppnoteringar kring 26 på dagtid och lägsta temperaturer runt 15 grader på natten. Detta bidrar till att den fenoliska mognaden fortlöper på ett optimalt sätt. Rankorna knoppar tidigt och den minimala regnmängden gör pinot noir från Santa Lucia Highlands till rika och fylliga viner. Man extraherar färg från musten genom olika tekniker för hantering av ”skalkappan” som bildas, såväl genom så kallad ”punching down” och ”pumping over”. Vinet lagras på 100% ek (vara 60% av ekfaten var nya) i nio månader. 

Producenten

Namnet BÖEN kan översättas till ”farmen” och valdes av vinmakaren Joseph Wagner som en påminnelse om att vinet han skapar är sammankopplat med marken det kommer från och att han i slutänden är en jordbrukare. Som femte generationens vinmakare hittade Joe i vinmarkerna innan han var gammal nog att ens smaka. Vid 19 års ålder hade han bestämt sig för att föra familjetraditionen vidare när han tog jobb, sida vid sida, med sin far på Caymus Vineyards. År 2001 skapade han Belle Glos med fokus på vingårdsbetecknad pinot noir från Kaliforniens bästa kustlägen. På senare år har han släppt viner under det nya varumärket Copper Cane Wines & Provisions - det är en del i hans stora passion att hitta nya vingårdslägen och vidareutveckla vinindustrin med olika experiment. Ett sådant projekt är BÖEN som är ett uttryck för terroiren i Russian River Valley med hans egen personliga prägel.


https://boenwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du