Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Drouhin Roserock Chardonnay 2014

Vad tyckte du?

Domaine Drouhin Roserock Chardonnay 2014

USA, Oregon, 750 ml, 14%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Druvor

Chardonnay

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Domaine Drouhin startade sin egendom i Willamette Valley, strax sydväst om Portland, Oregon i slutet av 1980-talet. Innan dess hade dock familjen bedrivit vinproduktion i Bourgogne över 100 år. Joseph Drouhin flyttade från Chablis till Beaune och grundade Maison Joseph Drouin år 1880. Han efterträddes av sin son, Maurice Drouhin, som ägnade sitt liv åt att göra vin av toppkvalitet. År 1957 blev Robert Drouhin den tredje generationen att driva vidare familjeverksamheten. Han "upptäckte" Oregons potential för vinodling på ett besök under 1960-talet. När det år 1979 och -80 anordnades blindprovningar i Paris och Bourgogne (varav den sistnämnda organiserades av Robert) fick världen upp ögonen för Oregon på riktigt. Robert insåg att det var Oregon, snarare än Kalifornien, som hade optimala förutsättningar, gällande jordmån och klimat, för att odla pinot noir och chardonnay av den burgundiska kvalitet som han hade som måttstock. År 1986 kom även Roberts dotter Véronique (som har en examen i oenologi) för att jobba inom familjeföretaget. De sammanfattar sin egendom i Oregon med orden "French soul - Oregon soil"

http://www.domainedrouhin.com/en/