Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kapcsándy Family Winery Rapszodia 2013

Vad tyckte du?

Kapcsándy Family Winery Rapszodia 2013

USA, Napa Valley, 750 ml, 14,1%

En blend av 65% Cabernet Franc och 35%. 100% nya fat, 84% av fransk ek och 16% av ungersk.

Styckvis

3 995:-

/flaska
Låda (12 st)

3 995:-

/flaska, totalt 47 940:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Djup och koncentrerad fruktig doft och smak av blåbär, skogshallon, bigarråer i ett välbalanserat samspel ev lena men tydliga tanniner och aromatiska toner av vita blommor, läder, kryddnejlka mynta och mineral.

Drickes
2019-2045
Alkoholhalt
14,1%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
99 p "This is another tour de force"

Another Cheval Blanc-like blend of 65% Cabernet Franc and 35% Merlot is the 2013 Rapszodia Proprietary Red, which has mind-blowing aromatics of blueberries, white flowers, raspberries and foresty notes in a fragrant, compelling scent of explosive perfume. Deep, concentrated, multidimensional, yet vibrant and super-concentrated, this is another tour de force, although only 150 cases were made of this superstar that finished at 13.8% natural alcohol. Drink it over the next 25-35 years.

Vinous
98+ p "In a word: magnificent!"

Kapcsándy´s 2013 Rapszodia is simply tremendous. Dark, powerful and structured, the 2013 possesses huge depth backed by a vertical spine of tannin that give the wine its shape and energy. Layers of intense dark fruit, cloves, new leather and menthol soar out of the glass. Gravel and scorched earth notes add gravitas. Today, the 2013 Rapszodia is even better than it was last year, and also gives every impression it has room to grow. In a word: magnificent!

James Suckling
98 p "The energy and zen to this wine are amazing."

This is 65% cabernet franc and 35% merlot with super tension and beauty plus mineral, stone, blueberry, salt, and chalk. Full-bodied, silky and chewy, yet exciting tannins. The energy and zen to this wine are amazing. I love tasting it now but it will be superb for decades ahead.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En blend av 65% Cabernet Franc och 35%.

100% nya fat, 84% av fransk ek och 16% av ungersk.

Producenten

Lou Sr Kapcsándy flydde till USA efter att Sovjetunionen invaderade Ungern 1956. Han slog sig ner i San Fransicos Bay Area och gifte sig med Roberta Henson 1964 och paret slog sig knappt tio år senare ner i Seattle Washington State. Då hade de fått en son som fick namnet Lou Junior. 

Lou jobbade som kemiingenjör men han hade en stor passion för vin och de bästa vinerna i världen. Särskilt de från Frankrike. Samtidigt rörde han sig i kretsarna runt ett gäng entreprenörer som skulle bli några av de första riktigt kända producenterna i Washington States vinindustri. 

1998 besökte de Leoville Las Cases och lunchade med egendomens ägare Michel Delon. Det ena ledde till det andra och paret Kapscándy började allt mer fundera på ett liv i vinbranschen. De planerade att starta en importfirma tillsammans med sonen Louis Jr och efter en ny resa till Bordeaux bildade man Grand Cru Imports LLC. Men redan år 2000 fick de möjlighet att köpa en drygt 8 hektar stor vingård i Napa Valley som ryckts upp efter att den drabbats av vinlusen Phylloxera. En vingård som tidigare hade varit Beringer Estate State Lane Vineyard (som ingått i Beringers Private Reserve). Kapscàndy planterade 15 olika plotter med framförallt cabernet sauvignon och merlot. 

2005 färdigställde man ett helt nytt vineri. I dag gör man bordeauxinspirerade viner (Pauillac snarare än Pomerol) på cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och petit verdot. Man anlitade Denis Malbec (tidigare vinmakare på Chateau Latour) som tillsammans med Rob Lawson var de som satte standarden för vinerna.

Idag är det Lou och sonen Louis som leder egendomen med Tony Arcudi och David Sotelo som basar över vinmakandet. Produktionen är i vinsammanhang mycket liten. Av de bästa vinerna görs bara några tusen flaskor. Robert Parker har efter ett besök på vineriet utsett dem till en av topp 5 i Kalifornien.

http://www.kapcsandywines.com/