Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Andi Knauss Rosé Trocken Act 2020
Våra kunder tycker

Andi KnaussRosé Trocken Act 2020

Tyskland, Württemberg, 750 ml, 11,5%

Rosé-vin från Andi Knauss som vi tidigare haft med i ett par av våra Naturvinslådor från Dryckesbutiken. Andi Knauss jobbar ekologiskt i vingården och minimalistiskt med naturjäsning och så liten tillsats av svavel som det bara är möjligt och vissa viner får inget svavel alls. Hans Rosé trocken är g ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Härligt frisk och bärig doft av röda bär och mineral. Torr, frisk komplex smak av röda bär, äpple och mineral. Lång fräsch avslutning. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rosé-vin från Andi Knauss som vi tidigare haft med i ett par av våra Naturvinslådor från Dryckesbutiken. Andi Knauss jobbar ekologiskt i vingården och minimalistiskt med naturjäsning och så liten tillsats av svavel som det bara är möjligt och vissa viner får inget svavel alls. Hans Rosé trocken är gjord på 50 % Spätburgunder (Pinot Noir), 25% Lemberger (Blaufränkisch) och 25% Zweigelt. Druvorna kommer från rankor som planterades 1999-2014 och fick genomgå en tre timmar lång maceration före press och jäsning. Vinet lagrades sedan 6 månader på ståltankar innan de buteljerades.

Dryckesbutikens ACT-etikett: Viner som uppmuntrar till förändring!

 

Alla människor förtjänar att bli behandlade lika och med samma grundläggande skydd för mänskliga rättigheter.

Tyvärr är det inte så det ser ut idag och den utbredda segregeringen samt de starkt befästa diskriminerande strukturerna i vårt samhälle är ett faktum vi anser är ett allvarligt problem. 

Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. 

 

Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla och har av den anledningen skapat ACT-vinerna, där 2% av försäljningen går till att ekonomiskt stötta organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. 

 

 

Du kan läsa mer på vår hemsida under ACT-fliken.

www.dryckesbutiken.se/act/

 

Njut av vinerna, sprid glädje och uppmuntra positiva aktioner!

Producenten

Andi började jobba hos med sin far i familjevingården 2004 som fjärde generationen vinmakare. Idag har han 17 hektar att arbeta med - utspritt på 18 olika vingårdslägen i Strümpfelbach (byn där egendomen är belägen), Beutelsbach och Endersbach på kullarna runt floden Rems. Vingårdarna är belägna på mellan 300-400 meters höjd och består mestadels av kalksten. Arbetet i vingården är ekologiskt (EU Bio-certifierad) och filosofin i vinkällaren är minimalistisk och så naturlig som möjligt med naturjäsning och minimal eller ingen användning av svavel (vilket är ovanligt i Tyskland). 
https://weingut-knauss.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du