Filtrera & anpassa

Zweigelt

Vindruvan Zweigelt är en korsning mellan druvorna St. Laurent och Blaufränkisch och är en av de vanligaste druvsorterna i österrikiska viner. Den har också spridit sig till andra delar av världen som Tyskland, Ungern och Kanada. Zweigelt är en robust ...

Läs mer om Zweigelt
Dölj atlas

Mer om vin med Zweigelt

Vindruvan Zweigelt är en korsning mellan druvorna St. Laurent och Blaufränkisch och är en av de vanligaste druvsorterna i österrikiska viner. Den har också spridit sig till andra delar av världen som Tyskland, Ungern och Kanada.

Zweigelt är en robust druva som många utanför österrike knappast hade hört talas om för några år sedan. Den trivs i varma och torra klimat och kan odlas på högre höjder än många andra druvsorter.

Den görs både som druvrena viner (allt från roséviner över lätta röda till fylligare och mer kraftfulla exemplar) och som druvblandningar ofta tillsammans med St. Laurent och Blaufränkisch men även Cabernet Sauvignon och Merlot. Men du kan även hitta söta viner på druvsorten, antingen som stråviner gjorda av torkade druvor eller som icewine (bland annat i Kanada). De bästa röda vinerna hittar man framförallt i Burgenland.


Hur smakar Zweigelt

Druvorna ger ett vin som är mörkrött i färgen med en fruktig och kryddig smak med inslag av körsbär och hallon. Det är vanligt att viner från Zweigelt-druvor är fruktiga och medelhöga i syra. Vinerna från Zweigelt är också kända för att ha mjuka tanniner som ger en rund och len eftersmak.

Mat till Zweigelt

Zweigelt passar utmärkt till maträtter som grillat kött, kyckling, fläsk och vilt, men fungerar även bra till vegetariska alternativ som till exempel svamp och rotfrukter. Ett tips är att servera vinet svalt vid cirka 15-16 grader Celsius för att framhäva dess fruktighet och kryddighet.

Vindruvan Zweigelt är en mångsidig druva som har blivit allt mer populär de senaste åren. Dess förmåga att anpassa sig till olika klimat och jordar gör den till en idealisk druva för vinproducenter runt om i världen. Zweigelt-vinets smak passar perfekt till många olika maträtter, vilket gör den till ett utmärkt val för en måltid tillsammans med familj och vänner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du