Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Weissburgunder

Weissburgunder är en druva som ofta förknippas med tyska viner, men den odlas också i andra delar av Europa och runt om i världen. Den är också känd under namnet Pinot Blanc, och är en variant av Pinot-druvorna som också inkluderar Pinot Noir och ...

Läs mer om Weissburgunder
Dölj atlas

Mer om vin med Weissburgunder

Weissburgunder är en druva som ofta förknippas med tyska viner, men den odlas också i andra delar av Europa och runt om i världen. Den är också känd under namnet Pinot Blanc, och är en variant av Pinot-druvorna som också inkluderar Pinot Noir och Pinot Gris.

Denna druva trivs bäst i svala klimat, och växer främst i Tyskland, ?-sterrike, Frankrike och Italien. Den är också vanlig i Nya Världen, som exempelvis i Kalifornien och Nya Zeeland. Weissburgunder ger vanligtvis friska och fruktiga viner med en balanserad syra. Dess smak kan variera från citrus och äpple till mer tropiska frukter som mango och passionsfrukt.

Weissburgunder är en mångsidig druva som passar bra till många olika rätter. Den fungerar väl med fisk och skaldjur, och är särskilt god tillsammans med smöriga såser. Den fungerar också utmärkt som ett aperitifvin eller till en sallad med milda grönsaker och en vinägrett. Dess neutrala smak gör att den också kan fungera som en följeslagare till lätta rätter som grillade grönsaker eller risotto.

Sammanfattningsvis är Weissburgunder en populär druva som odlas i många delar av världen. Dess fruktiga smaker och balanserade syror gör den till en mångsidig druva som passar till många olika rätter. Så om du är på jakt efter ett vin som passar till både fisk och grönsaker, eller som kan fungera som ett lätt aperitifvin, så är Weissburgunder ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du