Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Delaire Graff Coastal Cuvee Sauvignon Blanc 2021

Delaire GraffCoastal Cuvee Sauvignon Blanc 2021

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 13,5%

Delaire Graff Coastal Cuvee Sauvignon Blanc 2021 är gjord på 92% Sauvignon Blanc och 8% Semillon. Druvorna pressas försiktigt och separeras från skalen direkt. Jäsning genomförs under temperaturkontroll vid 15 ° C under i 3 veckor. Efter det får det vila på sin primära jästfällning i 5 veckor och, e ···

Styckvis

169 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (6 st)

1 014 kr

Ord. pris 1 194 kr
Smaknotering

En klassisk sauvignon blanc med doft av gräs, sparris och inslag av tropisk citrusfrukt. Smaken är nyanserad med en fin syra och smaker av krusbär, vinbärsblad och tropisk frukt med en mineralfinish.

Drickes
2022-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2,2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Delaire Graff Coastal Cuvee Sauvignon Blanc 2021 är gjord på 92% Sauvignon Blanc och 8% Semillon. Druvorna pressas försiktigt och separeras från skalen direkt. Jäsning genomförs under temperaturkontroll vid 15 ° C under i 3 veckor. Efter det får det vila på sin primära jästfällning i 5 veckor och, efter blandning, ytterligare 3 månader på jästfällning.

Producenten

Delaire betyder ‘from the sky’ och namnet är tänkt att förmedla den fantastiska panoramautsikten över egendomen i Stellebosch Sydafrika. Delaire Graff som ligger vid foten av Helshoogte Mountain Pass är känd för sina höghöjdsvingårdar, utmärkta jordar och den kyliga havsbrisen. Bakom denna relativt nya vinproducent, egendomen köptes i 2003, står Graff familjen som sedan 1960 driver Graff Diamonds. Delaire Graff Estate ligger i sluttningarna av Botmaskop-bergstoppen. Cirka 20 hektar vingårdar är planterade med röda Bordeaux- och Chardonnay druvor.


Delaires ambition är att göra röda viner med stora struktur, mjuka tanniner och elegans, och vita viner med fräschör. Långa, svala vintrar och en långsam mognadssäsong ger vinmakaren Morné Vrey möjlighet att uppfylla målet. Det helt nya, toppmoderna vineriet som är baserad helt på gravitation togs i drift inför 2008 årgången och är en av orsakerna till den imponerande kvalitetshöjningen. Delaire Graff rankas som first growth av Tim Atkin i den senaste versionen av "Tim’s  2019 Cape Classification". 

https://www.delaire.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du