Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson The Pepper Pot 2020
Våra kunder tycker

David FinlaysonThe Pepper Pot 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons ”the Pepper Pot” är ett snyggt exemplar av en sydafrikans rhoneblend med ren fin frukt blandat med kryddor och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av Syrah, Grenache, Mourvedre och Tannat. Druvona kommer från Stellenbosch and Paarl regionen.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Generös doft med aromer av mörka bär, mullbär, körsbär, svartpeppar och lakrits. Smaken är fylligt med välintegrerade tanniner i detta kraftfulla men balanserade vin.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p "Lysande Rhôneblend från en rising star i Sydafrika."

"David Finlayson har under de senaste åren imponerat stort genom att göra personliga och väldigt prisvärda viner i Stellenbosch Sydafrika. Han är kanske inte lika känd som bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson på Crystallum eller Peter Finlayson på Bouchard FInlayson men han borde vara det. Här - ännu en lysande Rhôneblend från en rising star i Sydafrika och som vanligt till en mycket rimlig peng."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons ”the Pepper Pot” är ett snyggt exemplar av en sydafrikans rhoneblend med ren fin frukt blandat med kryddor och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av Syrah, Grenache, Mourvedre och Tannat. Druvona kommer från Stellenbosch and Paarl regionen.

Producenten

Ännu en i familjen Finlayson att hålla ögonen på. Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. David Finlayson är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. 

Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Hans son Walter fortsatte familjetraditionen och blev två gånger utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen innan han startade upp Glen Carlou. Från 1994 fick Walter hjälp av David. David hade en gedigen bakgrund från Elsebnerg Agricultural College i Stellenbosch och hade bland annat praktiserat på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux.

2004 såld David Glen Carlou och köpte han en gård vid namn Woodland som historiskt hade varit en del av Edgebaston farm i utkanten av staden på Simonsbergs sluttningar. Och efter ett tag döptes gården om till Edgebaston. Davud sköter den dagliga skötseln av vingården och har tagit enorma kliv under de senaste åren.  

David har 29 hektar till sitt förfogande och han använder sig bara av ekologiska gödningsmedel i vingården. VIngården har blivit känd för sina otroligt prisvärda Chardonnay- och Pinot-viner, men David gör en mängd olika viner på bl a Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc och Sémillon. Vingårdens prestigevin är Cabernet Sauvignonvinet GS och en mängd druvrena viner som buteljeras under namnet Camino. 

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du