Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson The Pepper Pot 2020

David FinlaysonThe Pepper Pot 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons ”the Pepper Pot” är ett snyggt exemplar av en sydafrikans rhoneblend med ren fin frukt blandat med kryddor och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av Syrah, Grenache, Mourvedre och Tannat. Druvona kommer från Stellenbosch and Paarl regionen.

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 159 kr
Låda (6 st)

774 kr

Ord. pris 954 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Generös doft med aromer av mörka bär, mullbär, körsbär, svartpeppar och lakrits. Smaken är fylligt med välintegrerade tanniner i detta kraftfulla men balanserade vin.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p

"David Finlayson har under de senaste åren imponerat stort genom att göra personliga och väldigt prisvärda viner i Stellenbosch Sydafrika. Han är kanske inte lika känd som bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson på Crystallum eller Peter Finlayson på Bouchard FInlayson men han borde vara det. Här - ännu en lysande Rhôneblend från en rising star i Sydafrika och som vanligt till en mycket rimlig peng."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons ”the Pepper Pot” är ett snyggt exemplar av en sydafrikans rhoneblend med ren fin frukt blandat med kryddor och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av Syrah, Grenache, Mourvedre och Tannat. Druvona kommer från Stellenbosch and Paarl regionen.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du