Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
de Morgenzon Syrah Reserve 2012

de Morgenzon Syrah Reserve 2012

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

de Morgenzon Syrah reserve 2012 hamnade i finalen av Top 20 Finalist Shiraz SA och var även bland de tio bästa i top 10 South African Wines, som utses av den brittiske vinkritikern Jamie Goode. Vingården planterades på familjens mark i Stellenboschkloof år 2004, där jordmånen är rik på granit. Vinet ···

Styckvis

276:-

/flaskaOrd. pris 296:-
Låda (6 st)

266:-

/flaska, totalt 1 596:- Ord. pris 1 716:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2012

Druvor

Syrah

Smaknotering

Drickes
2016-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
93 p "Provides verve and the tannins are smooth but not too smooth"

On the nose, red and black berries, intense spice and white pepper plus a little fynbos. The palate is full but the fruit definition is still very good, lemon like acidity provides verve and the tannins are smooth but not too smooth. The winemaker is of course Carl van der Merwe, who previously wowed everybody with his take on Shiraz while at Quoin Rock. This DeMorgenzon recalls those wines but is that little bit more restrained and the better for it.

Vinous
90 p "Lovely violet lift to the aromas of blackberry, bitter chocolate and licorice pastille"

(from a 2003 planting in "the best spots on the estate," according to Wendy Appelbaum): Dark ruby-red. Lovely violet lift to the aromas of blackberry, bitter chocolate and licorice pastille. Very intensely flavored, with the dark cherry, licorice and mint flavors communicating very good ripeness but a restrained sweetness. Finishes savory and long, with serious dusty tannins.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

de Morgenzon Syrah reserve 2012 hamnade i finalen av Top 20 Finalist Shiraz SA och var även bland de tio bästa i top 10 South African Wines, som utses av den brittiske vinkritikern Jamie Goode. Vingården planterades på familjens mark i Stellenboschkloof år 2004, där jordmånen är rik på granit. Vinet jästes naturligt och fick först ligga 10 månader på 300-liters franska ekfat, sedan ytterligare 10 månader i 3 000-liters fat och slutligen och cementtank.

Producenten

De Morgenzon, morgonsolen, var ursprungligen en del av en av de första bondgårdarna i Sydafrika och namnet kommer av att området är ett av de första av stekas av morgonsolen i Stellenbosch där det ligger på toppen av de östra och sydliga sluttningarna på Ribbokkop. Här har det funnits vinrankor sedan 1700-talet.

Sedan 2003 är det Wendy och Hylton Appelbaum som egendomen. Här jobbar man med ett hållbart jordbruk och fokuserar på att göra kvalitetsviner i med Nya Världens fruktintensitet och den Gamla Världens elegans. Paret jobbar stenhårt med biologisk mångfald och har bland annat ett program för bevarandet av olika typer av fauna. Ett udda inslag är att man spelar barockmusik i vingårdarna, dygnet runt, vilket man tror påverkar tillväxten.

Man gör en handfull olika viner från druvor som chardonnay, chenin blanc och sauvignon blanc men också blå druvor som cabernet, syrah, malbec och grenache. 

http://www.demorgenzon.co.za/

Karta