Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Sauvignon Blanc 2021

David FinlaysonSauvignon Blanc 2021

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons sauvignon blanc består av 90% sauvignon blanc och 10% semillon och är ett balanserat vin med mycket frukt, en fin fräschör och en klädsam örtighet. Druvorna plockas tidigt på morgonen och hålls kalla på resan till vingården för att bibehålla vinerna färska gröna karaktär och friska ···

Styckvis

159 kr

/flaska
Låda (6 st)

954 kr

Smaknotering

Stor, frisk och floral doft med aromer av svartavinbärsblad, nässlor, krusbär, vita blommor, stenfrukt, gula äpplen och citron. Smaken är torr med fin fräschör och en lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons sauvignon blanc består av 90% sauvignon blanc och 10% semillon och är ett balanserat vin med mycket frukt, en fin fräschör och en klädsam örtighet. Druvorna plockas tidigt på morgonen och hålls kalla på resan till vingården för att bibehålla vinerna färska gröna karaktär och friska syra.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du