Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Restless River Wines Wanderlust Sauvignon Blanc 2018

Restless River WinesWanderlust Sauvignon Blanc 2018

Sydafrika, Hemel-en-Aarde, 750 ml, 13,5%

Även om det inte är registrerat som sådan kommer detta vin från en enskild vingård på 1,86 ha. Vingården planterades 2004 och togs bort efter denna sista skörd. Vingården ligger på Hemel-en-Aarde Ridge. Jordmånen är skifferbaserad och består av en grusig sandsten och lera/lerskiffer. Vingårdarna är ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är balanserad med fina toner av lime, persika och fläder. Smaken är eleganta aromatisk med inslag av vita blommor. Krämig textur och smak av tropiska frukter med en frisk syra.  

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winemag.CO.ZA
94p 94 p "a striking example of the variety"

The nose is shy but beguiling with notes of lime, peach and elderflower while the palate is lean, fresh and savoury on the finish – angular in the best way, a striking example of the variety.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Även om det inte är registrerat som sådan kommer detta vin från en enskild vingård på 1,86 ha. Vingården planterades 2004 och togs bort efter denna sista skörd. Vingården ligger på Hemel-en-Aarde Ridge. Jordmånen är skifferbaserad och består av en grusig sandsten och lera/lerskiffer. Vingårdarna är placerade i mitten av sluttningen på 400 m höjd exponerade mot öster. Det kalla Atlanten ligger 10 km bort och kyler vinrankorna. 

Druvorna handplockades och lagrades som hela klasar i små tankar av rostfritt stål (förseglade och fyllda med CO2) i fem veckor. Klasarna fottrampades efter det för att frigöra juicen och låta en naturlig jäsningsprocess starta. Efter tre dagar med skalkontakt och begynnande jäsning pressades druvorna i en korgpress och jästes klart i gamla franska barriques. Vinet lagrades efter det ”sur lie” i 16 månader. Det är tappat utan filtrering.

Producenten

Tillsammans med sin fru Anne grundade Craig Wessels Restless River helt från grunden 2004. Det är en liten vingård i Heme-en-Aarde. Craig Wessels grundade också framgångsrika animations- och designbyrån Wicked Pixels (http://wickedpixels.com), som han fortfarande är involverad i. Första årgången av Restless River kom 2005 och tillsammans med följande årgång producerandes vinerna i ett litet skjul, som ett slags hobbysatsning. Restless River-etiketten lanserades så sent som 2012. Vinodlingen har vuxit från starten men inte för mycket. 2017 årgången omfattartotalt bara 25 ton krossade druvor. Vinodlingen uppgår till 7 hektar vinstockar på 20 hektar stora egendomen.

Tim Atkins, som kanske är den som bäst känner Sydafrika som vinland, rankar varje år landets egendomar enligt samma modell som klassificeringen från 1855 i Bordeaux från första till femte cru och under dessa cru bourgeois. Redan nu hittar vi Restless River Wines som första cru tillsammans med namn som Eben Sadie, Marc Kents Boekenhoutskloof, Lismore och Kanonkop.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du