Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Mazuelo

Vindruvan Mazuelo, även känd som Carignan, är en av de mest välkända druvsorterna i Spanien och Frankrike. Dess ursprung kan spåras tillbaka till regionerna Aragon och Rioja i Spanien, där den fortfarande odlas i stor utsträckning idag.Mazuelo trivs ...

Läs mer om Mazuelo
Dölj atlas

Mer om vin med Mazuelo

Vindruvan Mazuelo, även känd som Carignan, är en av de mest välkända druvsorterna i Spanien och Frankrike. Dess ursprung kan spåras tillbaka till regionerna Aragon och Rioja i Spanien, där den fortfarande odlas i stor utsträckning idag.

Mazuelo trivs i ett varmt klimat och kan odlas i olika typer av jordar, men dess förmåga att tåla torka gör den särskilt lämplig för de torra områdena i Spanien. Dess druvor har en hög syrahalt och en intensiv färg, vilket gör den idealisk för att blanda med andra druvor för att ge vinet mer karaktär.

Mazuelo-viner är kända för att vara kraftfulla och kryddiga, med inslag av mörka bär och en viss torrhet i avslutningen. Dessa egenskaper gör Mazuelo-viner till utmärkta val för att para ihop med maträtter som kräver en rik och robust smak, såsom rött kött, vilt och hårda ostar. Dessutom kan de också kombineras med grillade grönsaker och andra maträtter med kryddiga smaker.

Trots dess popularitet i Spanien och Frankrike, är Mazuelo inte lika välkänd utanför dessa regioner. Men tack vare dess förmåga att skapa viner med stark karaktär och rik smak, har Mazuelo vunnit en allt större publik runt om i världen. Så nästa gång du letar efter ett vin som passar bra med maträtter med kraftfull smak, kan Mazuelo vara en utmärkt val!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du