Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Buil & Gine Giné Giné 2017

Vad tyckte du?

Buil & Gine Giné Giné 2017

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 15%

Giné Giné är Buil & Giné instegsvin tillverkat av områdets traditionella druvsorter, Garnacha och Cariñena. Lika traditionella är vingårdarna med sin höga förekomst av llicorella - den berömda skiffer-/granittypen som är unik för Priorat, vilket är så avgörande för karaktären på druvorna och därmed ···

Styckvis

249:-

/flaska
Låda (6 st)

249:-

/flaska, totalt 1 494:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är ren och djup med en typisk mogen Priorat-bukett av boysenbär, hallon, lakrits och plommon. I munnen intensivieras detta tillsammans med en uppfriskande syra och välintegrerade tanniner som ger ett stort djup till vinet.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Giné Giné är Buil & Giné instegsvin tillverkat av områdets traditionella druvsorter, Garnacha och Cariñena. Lika traditionella är vingårdarna med sin höga förekomst av llicorella - den berömda skiffer-/granittypen som är unik för Priorat, vilket är så avgörande för karaktären på druvorna och därmed vinerna.

Efter jäsning lagras vinet i ståltankar vilket tillåter att druvornas höga kvalitet och djupa, eleganta och mörka frukttoner verkligen får komma fram i glaset.

Producenten

Xavier Buils driver denna vingård sedan hans svärfar, Joan Gines gick bort 1996. Traditionen att producera vin har funnits länge i familjen men Xaviers första årgång var 1998. Idag producerar firman vin från Priorat, Montsant, Rueda och Toro.

http://www.builgine.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du