Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Els Vinyerons Pregadeu Act 2019

Els VinyeronsPregadeu Act 2019

Ekologisk

Spanien, Penedès, 750 ml, 13%

30 minuter från Barcelona finner man de två vännerna Amós Bañares och Alex Ruiz som startade detta samarbete 2014. Amós, en före detta apotekare som tröttnat på sitt yrke, började göra vin redan 2011 och delar nu sin tid mellan sina egna vingårdar och Els Vinyerons. Alex, som annars tillverkar Cava ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Xarel-lo

Smaknotering

Stor blommig doft av mogen citrus (clementin), äpplen, vita blommor, jäst och mineral. Smaken är frisk och läskande med inslag av mogen citrus, äpplen, blommor och mineral. Lång juicig eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

30 minuter från Barcelona finner man de två vännerna Amós Bañares och Alex Ruiz som startade detta samarbete 2014. Amós, en före detta apotekare som tröttnat på sitt yrke, började göra vin redan 2011 och delar nu sin tid mellan sina egna vingårdar och Els Vinyerons. Alex, som annars tillverkar Cava på familjens egendom, har detta som sitt hjärteprojekt och spenderar all sin fritid i vingårdarna. De har en person anställd, men driver i övrigt Els Vinyerons som ett +/- 0 projekt. Deras filosofi är att göra ekologiska viner utan svavel som folk har råd att dricka. På de 10 hektaren växer inhemska druvsorter som ger viner med elegans och finess. Denna PétNat består av 100% Xarel-lo från rankor med en ålder mellan 10-80 år. Druvorna handskördas i små lådor innan direkt press. Jäsningen startas i ståltankar för att därefter buteljeras varvid fermentationen fortsätter och det bildas naturliga bubblor i vinet. Degorgerad våren 2018.

 

Dryckesbutikens ACT-etikett: Viner som uppmuntrar till förändring!

 

Alla människor förtjänar att bli behandlade lika och med samma grundläggande skydd för mänskliga rättigheter.

Tyvärr är det inte så det ser ut idag och den utbredda segregeringen samt de starkt befästa diskriminerande strukturerna i vårt samhälle är ett faktum vi anser är ett allvarligt problem. 

Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. 

 

Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla och har av den anledningen skapat ACT-vinerna, där 2% av försäljningen går till att ekonomiskt stötta organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. 

 

 

Du kan läsa mer på vår hemsida under ACT-fliken.

www.dryckesbutiken.se/act/

 

Njut av vinerna, sprid glädje och uppmuntra positiva aktioner!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du