Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gramona Cava Gran Reserva Argent 2011

Vad tyckte du?

Gramona Cava Gran Reserva Argent 2011

Spanien, Penedès, 750 ml, 12%

"Prestige-bubbel" från vad som kanske är Spaniens bästa producent av mousserande vin. Det här är Gramonas svar på Champagne och är gjord på 100 procent ekologiskt odlad chardonnay (och alltså inte de lokala druvsorterna parrellada, xarel-lo & macabeo) som fått en andra jäsning på flaska. Vinet har s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Komplex brödig doft med inslag av citrus, mineral, rök och gula frukter. Smaken är frisk och krämig med toner av citrus, gula frukter, blommor, rökig mineral och mandel. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"Prestige-bubbel" från vad som kanske är Spaniens bästa producent av mousserande vin. Det här är Gramonas svar på Champagne och är gjord på 100 procent ekologiskt odlad chardonnay (och alltså inte de lokala druvsorterna parrellada, xarel-lo & macabeo) som fått en andra jäsning på flaska. Vinet har sedan lagrats i hela 34 månader på jästfällningen. Basvinet är från årgång 2011 och dosagen är på 6 g/l. 2016 valde Gramona att gå ur DO Cava tillsammans med totalt 9 andra producenter i sammanslutningen Corpinnat för att skapa en appellation som ännu tydligare fokuserar på att göra vin av yppersta kvalitet. Alla druvor hos medlemmarna ska komma från vingårdar i Penedes, vara ekoloigskt odlade och handskördade och vinet ska göras på egendomen i ett geografiskt närliggande område. Och detta har gett resultat. Vinerna från Gramona är bättre än någonsin!

Producenten

Gramona är en av de mest ansedda och klassiska cavaproducenterna. Egendomen är familjeägd sedan mer än 130 år och är inne nu inne på den femte generationen. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade odlare.

Familjen sätter en stor ära i att producera mousserande vin av en kvalitetskaliber som visar upp en för många ny sida av den bubblande drycken. Flera av deras viner långtidslagras och får ligga upp till sju år på jästfällning för att bli såväl komplexa och långlivade.  

2016 valde Gramona att lämna DO Cava eftersom de inte tyckte att organsiationen och appellationen hade tillräckligt strikta regler för medlemmarna. Tillsammans med de andra medlemmarna i Corpinnat (Cor från spanska ordet för "hjärta" och Pinat från det ursprungliga namnet på Penedès) har man skapat en egen appellation som har strängare regler. Dessa inkluderar minst ekologiskt odlade druvor från vingårdar i just Penedès, handskörd och framställning på vingårdar som ligger i det närliggande geografiska området. 

Hos Gramona har man till och med tagit ett steg längre och arbetar ny även med biodynamiska metoder för att öka på den biologiska mångfalden ute i vingårdarna. Och arbetet ser ut att ha gett resultat. Vinerna är bättre än någonsin tidigare. 

http://www.gramona.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du