Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ego Bodegas Acuma 2021
Våra kunder tycker

Ego BodegasAcuma 2021

Spanien, Jumilla, 750 ml, 14,5%

En av förra årets stora succéer. Druvorna skördas för hand vid perfekt mognad, ett andra urval görs i källaren före vinfikation. Druvorna genomgår endast en försiktig pressnin innan den temperaturkontrollerade jäsningen (max 24 C). Efter det får vinet macerera med skalen i 15 dagar, med försiktig om···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är intensiv och harmonisk med toner av röd och svart frukt, körsbär, rostade fat och mineraler insvept i en krämig mogenhet. Smaken är medelfyllig med en mycket bra struktur och syra som gör det behagligt och lättdrucket, balanserat och uttrycksfullt.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "A well-made blend of monastrell, syrah and petit verdot."

Black pepper, grilled Mediterranean spices, black cherries and plums. Medium-bodied with a juicy core of fruit. Bright, smooth and fresh with fluidity in the center-palate and some nice length to the spicy finish. A well-made blend of monastrell, syrah and petit verdot. Vegan.

GuiaPenin
90p 90

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ego Bodegas är en spännande vinproducent belägen i Jumilla, en region i Murcia i sydöstra Spanien. Vinproducenten grundades 2011 och har sedan dess blivit känd för att producera högkvalitativa viner med en modern twist.

Ego Bodegas äger 25 hektar vingårdar där de odlar druvor som Monastrell, Syrah, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot. Dessa druvor odlas på hög höjd, vilket ger dem unika smaker och dofter. Vinproducenten är också känd för att använda sig av tekniker som biodynamisk odling och naturlig jäst.

Vinerna som Ego Bodegas producerar är inte bara av hög kvalitet utan också mycket prisvärda. Deras mest kända vin är 'Infinito', en rödvinsblend av Monastrell, Cabernet Sauvignon och Syrah. Detta vin har fått utmärkelser och höga poäng från vinexperter världen över.

Ego Bodegas är också känd för sina moderna och nyskapande etiketter, vilka är designade av kända konstnärer. Dessa etiketter ger vinerna en unik och personlig touch.

Vinproducenten Ego Bodegas är definitivt en av de mest spännande och innovativa vinproducenterna i Spanien idag. Med deras högkvalitativa viner och moderna etiketter är de ett måste att prova för alla som uppskattar goda viner.

https://egobodegas.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du