Filtrera & anpassa

Viner med Monastrell

Monastrell är en vindruva med en rik historia som sträcker sig tillbaka till antika Fenicien. Idag är den en av de mest kända druvsorterna från Spanien och odlas i regioner som Murcia, Alicante och Valencia. Dess tuffa skal och höga tanniner gör att ...

Läs mer om Monastrell
Dölj atlas

Mer om vin med Monastrell

Monastrell är en vindruva med en rik historia som sträcker sig tillbaka till antika Fenicien. Idag är den en av de mest kända druvsorterna från Spanien och odlas i regioner som Murcia, Alicante och Valencia. Dess tuffa skal och höga tanniner gör att den trivs i varma och torra klimat, där den kan utveckla sin fulla potential.

Monastrell ger rika, mörka och kraftfulla viner med smaker av mörka bär, lakrits, tobak och en hint av kryddor. Detta gör den till en perfekt partner för maträtter som grillat kött, vilt, lagrade ostar och kryddstarka grytor. Dess höga syra gör den också till en utmärkt följeslagare till maträtter med tomater, som till exempel spaghetti bolognese eller pizza.

I Spanien är Monastrell en viktig druva i många viner, bland annat i regionen Jumilla i södra Spanien. Här odlas Monastrell på höjder över 800 meter och ger viner som är både friska och fruktiga. I andra delar av landet, som i Alicante, används druvan för att producera robusta och kraftfulla viner som passar utmärkt till stekt eller grillat kött.

Monastrell är en mångsidig druva som passar till många olika maträtter och är ett utmärkt val för den som vill prova på spännande och smakrika viner från Spanien. Med sina unika smaker och aromer är den en druva som definitivt är värd att upptäcka.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du