Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Margón Pricum Rosé 2022

Bodegas MargónPricum Rosé 2022

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 13%

Vi är mycket glada att kunna erbjuda vinerna från smått kultförklarade Raúl Pérezs León-projekt - Bodegas Margón. Raúl har här valt att för de röda och rosévinerna uteslutande avnända den lokala druvsorten Prieto Picudo vilken karaktäriseras av att ha täta klasar, tunt skal och ge relativt små skörd···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2022

Smaknotering

Fin och elegant doft med massor av vilda röda frukter som efter att ha fått andats en stund i glaset visar upp aromatiska förnimmelser som drar tankarna till en roséchampagne. Smaken är mjuk, fräsch och lätt, tack vare sin goda syra som samsa med läckra toner av röda bär.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1995 påbörjade Eugenio González, en av ägarna till Bodegas Margón, sina bana inom vinodling i Pajares de Los Oteros.

I en av dessa grottvingårdar studerade och experimenterade han tillsammans med Raúl Pérez, för att hitta de bästa förutsättningarna och teknikerna för att ska fantastiska Prieto Picudos-viner.

Vinstockarnas ålder, vingårdens skötsel och respekten för naturen har lagt grunden till de viner som än idag bevarar sin friskhet och arom.

Efter 10 år av annorlunda och experimentell vinframställning så slog Eugenio González 2006 sona påsar ihop med entreprenören Alfredo Martínez Cuervo för att börja bygga Bodegas Margón. Utan tvekan skulle detta projekt genomföras så länge som Raúl Pérez var teknisk direktör. Och från början och fram till idag är han ansvarig för vingårdens alla viner.

Mellan 2006 och 2007 köpte Margón alla rustika vingårdar i Pajares de los Oteros och dess omgivningar: totalt 75 vingårdslägen på sammanlagt 19 hektar. Majoriteten av dem är över 100 år gamla. Margón blir den enda vingården som producerar uteslutande med gamla vingårdar mellan 90 och mer än 120 år gamla.

https://bodegasmargon.com/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du