Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Ossian Ossian 2015

Vad tyckte du?

Bodegas Ossian Ossian 2015

Ekologisk

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 14%

Javier Zaccagnini är tillsammans med Mariano Garcia mannen bakom det berömda vinet Aalto. Tidigare arbetade Javier för den spanska kontrollenheten Consejo Regulador men hans passion för vin och drömmen om att göra sitt eget vin blev verklighet 1999 genom Aalto-projektet. Genom sitt arbete som kont ···

Styckvis

439:-

/flaska
Låda (6 st)

439:-

/flaska, totalt 2 634:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Verdejo/Verdelho

Smaknotering

Doften är stor, fruktig och komplex med tydliga toner av persika, småcitrus, mandel och fat. Smaken är mycket fruktig men med en markerad syra med tydliga toner av vit persika, mandel, färska örter, anis och vanilj som hänger kvar i en lång och intensiv eftersmak.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "Really convincing wine."

An even richer rendition from this producer, this has an impressive integration of ripe melon and peaches with lemon and pear notes. Some neat acidity, too. The palate is succulent and juicy. Really convincing wine. From organically grown grapes.

WineSpectator
91 p "Sophisticated"

Rich and polished, this white offers pear, baked apple, tarragon and toasted vanilla flavors that show depth and harmony. Fresh acidity and a touch of tannins give this structure. Sophisticated, in the international style.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till rätter av fläsk och kyckling eller till smakrika fisk- och skaldjursrätter. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Vinet

Druvorna växer på vinstockar med en snittålder på mer än 100 år (varierar mellan 80 och 200 år). Odlingarna ligger vid staden Valladolid. Även om vinet inte görs på chardonnay så är det de stora vita vinerna från Bourgogne som är förebilden. Musten får först jäsa i franska ekfat och sedan även lagras på ek under tio månader. 40% av eken är ny.

Javier Zaccagnini är tillsammans med Mariano Garcia mannen bakom det berömda vinet Aalto. Tidigare arbetade Javier för den spanska kontrollenheten Consejo Regulador men hans passion för vin och drömmen om att göra sitt eget vin blev verklighet 1999 genom Aalto-projektet. Genom sitt arbete som kontrollant så har Javier en stor kännedom om de bästa växtplatserna. Han fick nys om en odling i Rueda med över 100 år gamla vinstockar av verdejo. Han skickade upp mustprover för analys till en vän i Bourgogne som blev helt lyrisk över vad han testade. 2005 presenterade han den första årgången och vinet har sedan åkt lite berg-och-dalbana innan han hittat den rätta balansen mellan ek, frukt och syra. Eftersom vinet ligger strax utanför gränsen till Rueda i Castilla y León så är vinet klassat som en Vino de la Tierra de Castilla y León.

Producenten

Javier Zaccagnini är tillsammans med Mariano Garcia mannen bakom vinet Aalto. Tidigare arbetade Javier för den spanska kontrollenheten Consejo Regulador. Men hans passion för vin och dröm om att göra sitt eget vin blev verklighet 1999 genom Aalto-projektet. Genom sitt arbete som kontrollant så har Javier en stor kännedom över de bästa växtplatserna. Han fick nys om en odling i Rueda med 100 år gamla vinstockar av verdejo. Han skickade upp saftprover för analys till en vän i Bourgogne som blev helt lyrisk över vad han testade. 2005 presenterade han den första årgången och vinet har sedan åkt lite berg- och dalbana innan han hittat den rätta balansen mellan ek, frukt och syra. Eftersom vinet ligger strax utanför gränsen till Rueda i Castilla y León så är vinet klassat som en Vino de la Tierra de Castilla y León.
http://www.ossian.es/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du