Filtrera & anpassa

Viner från Dão, Portugal

I Do DOC görs framförallt rött vin på druvor som touriga nacional, alfrocheiro, aragonez, tinta roriz och jaen från höga granitberg några av de högsta lägena i landet rund floderna Do och Mondego. Jordmånen är mager sand ovanpå granit och klimatet är ...

Läs mer om Dão i Portugal
Dölj atlas

Mer om viner från Dão


I Dão DOC görs framförallt rött vin på druvor som touriga nacional, alfrocheiro, aragonez, tinta roriz och jaen från höga granitberg (några av de högsta lägena i landet) rund floderna Dão och Mondego. Jordmånen är mager sand ovanpå granit och klimatet är tempererat och skyddat med mycket regn under vintern men varma torra sommarmånader fram till skörden. 80 procent av produktionen är rött vin (minst 20 procent måste vara touriga nacional). En förr ganska vanlig kvalitetsbeteckning var Garrafeira som kräver att vinet ska ha 0,5 procent högre alkoholhalt och lagras minst två år på ek. Men man ser den inte lika ofta nu.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du