Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Tassilo Grüner Veltliner Ried Süssenberg Reserve 2020

Weingut MüllerTassilo Grüner Veltliner Ried Süssenberg Reserve 2020

Österrike, Wachau, 750 ml, 13,5%

Süssenberg ligger i östra Wachau och här planterades vinstocker redan så tidigt som år 893. Här öppnar dalen lite och så får vinstockarna mycket sol hela dagen. Tillsammans med marken som kännetecknas av väderbitet berg har denna plats de bästa egenskaperna för att kunna producera kraftfulla viner. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

En intensivt fruktig doft med toner av grapefrukt och exotiska frukter samt florala nyanser. Kroppen är torr och medelfyllig med en stiltypisk fetma och hög syra där eftersmaken bjuder på lätt krämiga och miniraliska nyanser.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Süssenberg ligger i östra Wachau och här planterades vinstocker redan så tidigt som år 893. Här öppnar dalen lite och så får vinstockarna mycket sol hela dagen. Tillsammans med marken som kännetecknas av väderbitet berg har denna plats de bästa egenskaperna för att kunna producera kraftfulla viner.

Druvorna handplockades selektivt i slutet av oktober. Jäsningen skedde i ståltankar och vinet ligga på sin jästfällning under några veckor innan det buteljerades.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du