Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Zweigelt Reseve 2019
Våra kunder tycker

Weingut MüllerZweigelt Reseve 2019

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Zweigeltdruvorna till detta vin kommer från familjens vingårdar runt berget Göttweigeri södra Kremstal. Jordmånen här är solvarma grusjordar. Druvorna som kom till vineriet fick genomgå malolaktisk jäsning och därefter 12 månaders fatlagring på ekfat. Druvorna skördades för hand i slutet av novembe···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Zweigelt

Smaknotering

Ett generöst och fruktigt vin med aromer av mörka mogna körsbär, örter och fat. Smaken är medelfyllig med en pigg syra och bjuder på samma fruktiga aromer som i doften och i den välbalanserade eftersmaken framtränder en angenäm tanninstrukur tillsammans men en finstämd örtighet.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du