Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Meet the Producer - Premium - Weingut Müller

Weingut MüllerMeet the Producer - Premium - Weingut Müller

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Sex viner, sex druvsorter och sex vingårdslägen från familjen Müller i Österrike. Nu följer vi upp Prova på Österrike-lådan med en premiumvariant som innehåller fem vita viner och ett rött. Alla från speciella vingårdslägen och gjorda på lite mer välkända druvsorter som riesling, chardonnay, merlot ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Grüner Veltliner Ried Eichbühel Kremstal Reserve 2019

Riede Eichbühel är Weingut Müllers högsta belägna egendom och återfinns på en höjd av 330 m över havet. Det relativt svala klimatet och den kalkrika jordmånen möjliggör lång mognad av druvorna på vinrankorna vilket i sin tur ger grüner veltliner av mycket hög kvalitet.  De fullt mogna druvorna plockades för hand och fermenterade i en ståltank fram till mitten av januari då det flyttades över till små exfat där det under några månader fick ligga med sin jästfällning.

Vinet bjuder på en mångfacetterad bukett med toner av honungsmelon och färska örter samt en subtil nyans av tobak och mineral tillsammans med en pigg syra och en lätt fatton. En komplex grüner veltliner med en lagringspotential på minst 15 år.

Passar perfekt till lite kryddigigare exotiska rätter och rätter med ljust kött men även på egen hand utan mat.

 

 

Riesling Ried Goldberg Kremstal Reserve 2019

Vingården Riede Goldberg vetter mot söder och kännetecknas av kalkhaltig konglomerat-sten. Det särskilt varma mikroklimatet främjar mognaden på druvorna och skapar viner med en rund kropp och stor komplexitet. De fullt mogna druvor skördades i slutet av oktober och musten fick jäsa i rostfria tankar innan det drogs över till barriquer där det lagrades med sin jästfällning för att ge vinet ett krämigt djup.

Det till färgen gyllengula vinet visar upp en doft av gul stenfrukt och exotiska frukter. Smaken är bjuder på stora toner av ananas och mogen aprikos samt en delikat nyans av honung med en fin mineralitet i eftersmaken. Allt detta omfamnas av en krämig konsistens och en elegant syra.

Denna stora riesling passar perfekt till kryddiga fiskrätter och krämiga rätter med svamp. Klarar utan problem 10-15 år i källaren.

 

 

Diana 2017

Denna cuvée består av Zweigelt, Merlot och Cabernet Sauvignon. Druvorna till detta röda vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. De flesta vingårdarna ligger på varma grusjordar med ett tjockt lager löss. Framför allt påverkar det varma pannoniska klimatet från öst och mikroklimatet i Donau-dalen en positiv effekt på mognaden av druvorna.

Färgen är mörk och doften är mogen med inslag av mörk frukt och fina toner av ädelt trä. Smaken är djup och komplex, saftigt syrlig, körsbärssylt och mogna tanniner, välbalanserad.

 

 

Grüner Veltliner Ried Gottschelle Kremstal 2018

Druvorna kommer vingårdar i Gottschelle-området vid foten av berget Göttweiger. Ursprunget till namnet "Gottschelle" är inte helt klart, förmodligen hänvisar det till ett uttryck från foten av Alperna, där "Goetschen" beskriver det skarpa utsprånget från en bergskam. Denna plats nämndes redan 1341 som "Gotschalich". Vinrankorna är upp till 50 år gamla och producerar Grüner Veltliner som är rik på extrakt. Framför allt stöder den mäktiga lössjorden druvorna i deras utveckling.

Ljusgrön färg. Doften är fruktig och kryddig men toner av gult äpple och gröna örter. Smaken är fruktig med en elegant friskhet och kryddiga toner. Fin koncentration med bra fruktighet. Eftersmaken hänger kvar fint i munnen.

 

Riesling Ried Leiten Kremstal 2019

Druvorna till detta vin kommer från Leiten vingården i södra Kremstal. Den är sydostligt exponerad och har en lutning på 25%. Detta ger vinrankorna mycket solsken hela dagen vilket främjar mognaden av druvor. En annan fördel med denna plats är dess närhet till Donau. Detta ger mycket varma dagarna och kalla nätterna vilket och bidrar till vinets fina fruktighet. Dessutom kännetecknas denna plats av sina mineralvittrade jordar, som avrundar vinet med en fin mineralitet.

Doften är moget fruktig med toner av aprikoser och lite honung. Smaken har struktur, mycket saftig frukt och en härlig mineralitet. Bra potential för lagring!

 

Chardonnay Ried Fuchaberg Reserve 2019

Druvorna kommer från familjens vingård i Fuchaberg. Terasserna i dessa sydostorienterade sluttningar ligger i södra Kremstal. Marken på denna plats kännetecknas av en blandning av löss-jord och lite större dränerande stenar. Tack vare det pannoniska klimatet med låg nederbörd, varma somrar och milda vintrar är denna vingård särskilt lämplig för chardonnay.

En generöst fruktig och frisk doft och smak av ananas, gula äpplen, honugsmelon, persika och mogna krusbär. Passar perfekt till rätter med smör och grädde. Gärna med kalv, fågel eller smakrikare fiskrätter.

Kan sparas i upp till fem år.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sex viner, sex druvsorter och sex vingårdslägen från familjen Müller i Österrike. Nu följer vi upp Prova på Österrike-lådan med en premiumvariant som innehåller fem vita viner och ett rött. Alla från speciella vingårdslägen och gjorda på lite mer välkända druvsorter som riesling, chardonnay, merlot och cabernet sauvignon, via Österrikes egna specialitet grüner veltliner och zweigelt.

Det här är en låda som är fylld av fräschör och smakrikedom. Samtliga är jättetrevliga att dricka redan nu, men för den som så önskar så går de även att spara i många år framöver.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du