Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner Sekt Brut
Våra kunder tycker

Weingut MüllerGrüner Veltliner Sekt Brut

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12%

De fullt mogna grüner veltliner-druvorna skördades i mitten av oktober och kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Majoriteten av vingårdarna ligger på varma grusjordar med ett rejält loesslager. Första jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar. Det fruktiga basvinet···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften bjuder på en elegant upplevelse med aromer av gula frukter, golden delicious-äpple, citrus och en fin nyans av peppar. Smaken är generös och finessrik med fruktiga toner av gult äpple, vit persika och småcitrus där det i eftersmaken smyger fram en druvtypisk pepprighet tillsammans med nyanser av mineral.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
11 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du