Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantina di Soave Villa di Illasi Ripasso Valpolicella 2012

Cantina di Soave Villa di Illasi Ripasso Valpolicella 2012

Italien, Veneto, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Druvor

Rondinella, Corvina

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2012, Ripasso Villa di Illasi, Valpolicella Cantina di Soave
Cantina di Soave er et af Italiens største og mest modern kvalitetskooperativer. Cantinaen blev grundlagt i 1898 og råder over ikke færre end 6000 hektarer vinmarker i Veneto, hvor man producerer alle de traditionelle vine med fokus på Soave og ikke mindst Ripasso og Amarone.

Kvalitet på alle niveauer
Cantina di Soaves satsning på kvalitet har været ledet af de 2 winemakere Paolo DAgostin og Filippo Pedron, som har vundet stor anerkendelse for deres arbejde med Cantina di Soaves vine i bl.a. International Wine Challenge og i Gambero Rosso.

Villa di Illasi
Villa di Illasi er et af Cantina di Soaves mest succesfulde brands og hemmeligheden bag successen er, at man gør alting så simpelt som muligt og laver de klassiske vintyper så rene og ukomplicerede som muligt med stor fokus på frugten.

Ripasso - gen-gæret over resterne af Amarone
Ripasso betyder "at lade passere over igen". Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at vinen efter første gæring er overført til et fad med rester (den såkaldte bærm) fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles på tørrede, sukkerholdige druer, og presseresterne kick-starter en ekstra gæring i Valpolicella-vinen, som dermed bliver rigere og får lidt mere sødme og/eller alkohol.

Valpolicella Ripasso
En klassisk Ripasso med en fin mørk farve og en elegant bouquet af moden frugt med nuancer af solbær, sveskeblomme og mokka. Uligt mange Ripasso-vine er smagen slet ikke tung eller alkoholisk, men snarere frugtdreven og ret elegant. Eftersmagens fylde og varme vil glæde alle Ripasso-fans. · Druesorter: Corvina og Rondinella · Vinstokkenes gennemsnitsalder: 8-25 år · Fadlagring: 12 mdr på franske barriques samt store slovensk egefade. · Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret · Anbefales til: Lammegryde, krydrede pastaretter, kraftige kødretter, dyrevildt, modne oste.

Producenten

Cantina di Soave är en av Italiens största och modernaste kvalitetskooperativ. Cantinan grundades 1898 och består av inte mindre än 6000 hektar vingårdar i Veneto som producerar alla de traditionella vinerna med fokus på Soave och inte minst Ripasso och Amarone. Cantina di Soaves engagemang för kvalitet har under ledning av 2 vinproducenter, Paolo DAgostin och Filippo Pedron vunnit lovord för sitt arbete med Cantina di Soaves viner. Inklusive bland annat International Wine Challenge och Gambero Rosso