Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Podere dei Blumeri DOC Collio Magnum + Wooden Case 2018

SchiopettoPodere dei Blumeri DOC Collio Magnum + Wooden Case 2018

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 1500 ml, 15%

Mario Blumeri Rosso görs på 50% Merlot och 50% Refosco dal Peduncolo Rossot som växer i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Friuli Colli Orientali DOC. Vinet är ett resultat av ett projekt som startade år 2000 efter noggrann utvärdering av klimat- och jordegenskaperna i den delen av Coll···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stor fruktig doft med av svarta vinbär, röda körsbär, balsamico, tobak och finstämda kryddor. Smaken är fyllig med en pigg fräschör med toner av cassis, körsbär, choklad som är i ett fint samspel med de mjuka tanninerna som levererar en lång avslutning.

Drickes
2024-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "Really delicious flavors of chocolate, light coffee, currants and berries."

A dense red that is generous and structured at the same time. Really delicious flavors of chocolate, light coffee, currants and berries. Iodine too. Heavy silk. Love the texture. Needs time to come together. Half merlot and half refosco. Drink after 2023.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du