Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cecilia Beretta Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009

Vad tyckte du?

Cecilia Beretta Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Vinet har framställts enligt den klassiska ripassometoden. Det unga och lätta Valpolicellavinet tillåts macerera tillsammans med skalrester från Amaroneframställningen. Denna metod ger ett vin med nyanser av Amarone, men riktigt med samma kraftfulla karaktär. Druvorna som använts till produktion a ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Rondinella, Corvinone, Corvina

Smaknotering

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

Vinet har framställts enligt den klassiska ripassometoden. Det unga och lätta Valpolicellavinet tillåts macerera tillsammans med skalrester från Amaroneframställningen. Denna metod ger ett vin med nyanser av Amarone, men riktigt med samma kraftfulla karaktär. Druvorna som använts till produktion av Amarone skördades för hand i slutet av september för att sedan torkas i välventilerade lokaler fram till februari. Därefter har de krossats och jäst vid 10-15°C. Malolaktisk jäsning har skett i rostfria ståltankar efter att vinet separerats från sina skalrester. Vinet har lagrats på fransk ek från Allier och Limousine i 18-24 månader innan buteljering. I detta vin ingår druvsorterna Corvina (65%), Rondinella (20%), Negrara (10%) samt Corvinone (5%).

Producenten

Pasqua är ett familjeföretag baserat i Veneto i nordöstra Italien och den mesta produktionen äger rum i San Felice i hjärtat av de egna vingårdarna. Företaget grundades för 85 år sedan och leds i dag av syskonen Carlo, Umberto och Giorgio. Carlo är exportchef, Umberto tar hand om den italienska marknaden och Giorgio ansvarar över produktionen. Den totala årliga produktionen ligger på cirka 20 miljoner flaskor med över 1.000 hektar odlingsmark. Pasqua äger tre vinkällare som alla innehåller utrymme för korttids- och långtidslagring samt tappningslina för både flaskor och boxar. I San Felice ligger även den nya byggnaden för torkning av druvor till Amaronevinerna. De två övriga ligger i Verona och Marano (Villa Borghetti).
Pasquas sortiment speglar bilden av den givna traditionen samtidigt som modernt nytänkande inom druvor, vinstilar, teknik och design präglar dagens Pasqua. Fokus ligger främst på de typiska vinerna för området; Amarone, Valpolicella, Bardolino och Soave. Därutöver har sortimentet breddats med viner och druvor från i stort sett hela Italien. Pasqua har ett enormt kvalitetsfokus och satsar stort på utveckling av högkvalitativa viner. Forskningen inom vitikultur, alltså den delen av vinodling som sker i marken, har fått stort fokus då kvaliteten på det slutgiltiga vinet grundar sig till så stor del i vad som sker i vingården.