Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Corvezzo Terre di Marca Rosé frizzante

Vad tyckte du?

Corvezzo Terre di Marca Rosé frizzante

Italien, Veneto, 750 ml, 10,5%

Ofiltrerad och mycket uppfriskande rosé-frizzante med toner rosa citrusfrukt och fräscha örter. Vinet är gjort på rabosodruvor från Motta di Livenza i Veneto. Druvorna skalmacererades innan de pressades och jästes på sval temperatur. De andra jäsningen skedde naturligt i flaskan.  OBS! Flaskan har i ···

Styckvis

174:-

/flaska
Låda (6 st)

174:-

/flaska, totalt 1 044:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Druvor

Raboso

Smaknotering

Fräsch doft av grapefrukt, granatäpplen, honungsmelon, vinbär och örter. Knastertorr och mycket frisk smak. Den rena fruktigheten och höga syran gör vinet till perfekt aperitif eller sällskapsdryck, eller till skaldjur, tonfisk, sashimi och sushi. 

Drickes
2017-2019
Alkoholhalt
10,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Rent, fräscht, friskt och roligt!"

Det här är verkligen ett vin man blir pigg av! Det har ren frukt och mycket fräscha toner av grapefrukt, melon och sköna citrussyror. Vinet är ofiltrerat vilket ger en härlig grumlighet och extra personlighet. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ofiltrerad och mycket uppfriskande rosé-frizzante med toner rosa citrusfrukt och fräscha örter. Vinet är gjort på rabosodruvor från Motta di Livenza i Veneto. Druvorna skalmacererades innan de pressades och jästes på sval temperatur. De andra jäsningen skedde naturligt i flaskan.  OBS! Flaskan har instruktionen - Shake me - och det är precis det man ska göra innan man öppnar vinet. Det ska nämligen drickas grumligt!

Producenten

I hjärtat av vackra Trevisos landsbygd, nära staden Cessalto, ligger Corvezzofamiljens vingård. Här har man producerat högkvalitativa viner sedan början av nittonhundratalet. Egendomen omfattar 160 hektar, som jordbruket bedrivs helt ekologiskt. I vineriet högaktar man traditionen, men förbättrar samtidigt kontinuerligt tekniken - främst för att förhöja miljömässig hållbarhet. Resultatet är viner av utmärkt kvalitet, som uttrycker Venetos terroir.