Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Promosso Spumante Rosé

Vad tyckte du?

Montelvini Promosso Spumante Rosé

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Härligt fräsch roséspumante från Veneto! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras fruktiga roséspumante som görs på vita druvor som tillsammans med pinot nero får sin ljust antikrosa färg. Med sin fruktiga fräschör passar det utmärkt som aper ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Inbjudande bärig doft med toner av jordgubbar, hallon, röda äpplen och körsbär. Munkänslan är torr, kroppen är medelfyllig med livliga bubblor och eftersmaken är intensivt bärig.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
10 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
"Ett torrt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans"

"Ett torrt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av äpple, citrus, krita, blommor och mineraler.."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Härligt fräsch roséspumante från Veneto! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras fruktiga roséspumante som görs på vita druvor som tillsammans med pinot nero får sin ljust antikrosa färg. Med sin fruktiga fräschör passar det utmärkt som aperitif, såväl som till grillade fiskrätter, tonfisksallader och snittar.

Producenten

För första gången i Sverige är Winefinder glada att få presentera venetianska producenten Montelvini - eller "Ugglan" som vi kallar den på kontoret (på grund av den söta ugglan i logotypen som representerar områdets rika fågelliv). Vi upptäckte denna producent på vårt senaste besök på Italiens största vinmässa, Vinitaly. Montelvini's vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge. Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du