Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna 2+2 - Brunello di Montalcino & Brunello di Montalcino Riserva 2015
Våra kunder tycker

CapAnna2+2 - Brunello di Montalcino & Brunello di Montalcino Riserva 2015

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

CapAnna är en av de ursprungliga 25 vinhusen som grundade konsortiet i Montalcino och anses idag som en av de allra främsta producenterna i Montalcino. Till sina Brunellos används endast noga utvalda druvorna kommer från äldsta vinstockarna.   Allt är packat i CapAnnas exklusiva trälåda som förut···

Låda (4 st)

3 800 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

Brunello di Montalcino Riserva 2015 (2 flaskor)

Mycket intensiv och komplex doft av frukt och kryddor med toner av körsbär, svarta vinbär, exotiska kryddor och lakrits. I smaken omsluts detta av tydlig syra och en karaktäristiska tanniner som i den långa eftersmaken lager för lager avslöjadar dimensionen av detta storslagna vin.

 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-25 hl av slavosk ek där det fick ligga i minst 40 månader vilket följdes av minst 15 månader i flaska innan det släpps i januari det sjätte året från skörden.

 

97 p - James Suckling

97 p - Jeb Dunnuck

96 p - Antonio Galloni

95 p - Robert Parker

 

 

Brunello di Montalcino 2015 (2 flaskor)

Stor fruktig och blommig doft av torkade röda körsbär, apelsinskal, viol och lavendel med nyanser av anis och vanilj. I smaken framträder de karaktäristiska tanninerna som tillsammans med den inbjudande fruktigheten balanseras upp av upp tydlig syrlighet som hänger kvar länge i eftersmaken.

 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 34-38 månader vilket följdes av minst 6 månader i flaska innan det släpps i januari det femte året från skörden.

 

96 p - James Suckling

95 p - Jeb Dunnuck

95 p - Antonio Galloni

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du