Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
MASI Campofiorin 2015

Vad tyckte du?

MASI Campofiorin 2015

Italien, Veneto, 750 ml, 13%

Äntligen i butik: Campofiorin från välsedda Masi! Masi är på många sätt en föregångare i Sverige och Italien. De var till exempel den första amarone som släpptes på svenska marknaden 1994. Masis prisvärda Campofiorin skapades redan 1964och firade därmed nyligen sin femtionde årgång. Campofiorin var ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Rondinella, Molinara, Corvina

Smaknotering

Harmoniskt, kryddigt och fylligt med inslag av mogna, mörka körsbär och fat. Eftersmaken är lång och välbalanserad. Campofiorin går utmärkt att dricka idag men kan även läggas undan i källaren i några år. Servera till krämiga pastarätter eller till fläsk, lamm, eller nötkött. Passar också utmärkt till lagrade hårdostar. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Alltomvin
"Bästa köp!"

"BÄSTA KÖP! 2016 Baron de Saint Jean Languedoc (Grand Vins Sélection). Ung, varmfruktig, örtig doft. Ung men tillgänglig smak i modern, fruktfokuserad, balanserad sydfransk stil."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen i butik: Campofiorin från välsedda Masi! Masi är på många sätt en föregångare i Sverige och Italien. De var till exempel den första amarone som släpptes på svenska marknaden 1994. Masis prisvärda Campofiorin skapades redan 1964och firade därmed nyligen sin femtionde årgång. Campofiorin var en helt ny vintyp på marknaden, en ripasso, alltså en Valpolicella som fick jäsa ytterligare en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Masi ägde en tid termen ripasso som varumärke. Idag är begreppet fritt och vin av mycket skiftande kvalitet säljs som ripasso. Masi avstår därför från begreppet i marknadsföringen av Campofiorin - varumärket är idag ett av Sveriges mest kända.

Producenten

MASIs namn kommer från vingården Vaio dei Masi i Negrar-dalen, i hjärtat av Valpolicella, som familjen Boscaini tog över på 1770-talet. Idag är det Sandro Boscaini tillsammans med sonen Raffaele och dottern Alessandra som äger och driver MASI. MASI har kommit att bli en av de mest ansedda och älskade Valpolicellaproducenterna, inte minst bland svenska konsumenter. De är framför allt kända för sina Amaroneviner, men skapade även det allra första ripassovinet, Campofiorin, som skördades första gången 1964. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du