Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lenotti Amarone Classico Black Label 2012

Lenotti Amarone Classico Black Label 2012

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15,5%

Lenottis Amarone Classico Black Label görs på druvor som kommer från familjemedlemmar som inte är direkt involverade i den dagliga verksamheten på egendomen. Det gör också att den erbjuder rejält med "value for money". Det är ändå Lenotti som står för hela framställningen av vinet (från skörd, via t ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2012

Druvor

Rondinella, Molinara, Oseleta, Corvina

Smaknotering

Stor doft av torkade frukt som körsbär, fikon, russin och mullbär, choklad, söta kryddor och kaffebönor. Smaken är koncentrerad och fyllig med mjukt inlindade tanniner och en aning restsötma. Eftersmaken är mycket lång och lite eldig. 

Drickes
2017-2022
Alkoholhalt
15,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "Ett riktigt power-vin."

"Lenottis Black Label är ett vin för alla som gillar Amarone i stor generös stil och vill ha mycket smak. Doften är stor och kryddig med inslag av mörka och röda bär, torkad frukt, kryddor och choklad. Smaken är stor eldig och koncentrerad med massor av torkad frukt, choklad, örter och mörka bär om vartannat. Ett riktigt power-vin."

Winefinder

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Lenottis Amarone Classico Black Label görs på druvor som kommer från familjemedlemmar som inte är direkt involverade i den dagliga verksamheten på egendomen. Det gör också att den erbjuder rejält med "value for money". Det är ändå Lenotti som står för hela framställningen av vinet (från skörd, via torkning av druvorna till vinifiering och lagring). Vinet är gjort på de klassiska druvorna corvina, rondinella, oseleta och molinara som vuxit på små vingårdar i Negrar, Valgatara och Fumane. Skörden sker i september-oktober och därefter sker den traditionella torkningen av druvorna till slutet av januari - en process som koncentrerar sockerinnehållet i druvorna och ger den typiska amaronekaraktären. Efter pressning och jäsning lagras vinet på stora fat (så kallade botti) i minst tre år.

 

Producenten

Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. Här produceras en lång rad viner från de traditionella röda Valpolicella och Amarone till vita Soave och söta viner. En modern vinmakare med traditionella drag. Man lägger stor vikt på arbetet i vingårdarna för att säkerställa optimal frukt att vidareutveckla till stora viner. Arbetet har belönats i bland annat Decanter med höga poäng och får ofta epitetet Good Value for money. En producent att hålla ögonen på!

http://www.lenotti.it/

Karta