Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2008

Vad tyckte du?

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2008

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Efter jäsning har hälften av vinet lagrats i stora fat av slavonsk ek och resten på 225-liter fat, barriquer, av fransk ek i 24 månader. DRUVOR 85% sangiovese, 10% canaiolo nero och 5% mammolino.  -2015. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas ytterligare en tid. Producent Avignonesi anses som en ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Sangiovese, Canaiolo Nero

Smaknotering

Doften är stor och kraftig med toner av mogna jordgubbar och blåbär. Smaken är fyllig med mjuka och mogna tanniner och balanserade syror. Lång och sammansatt eftersmak.

Drickes
2012-2017
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
90p/100

The 2008 Vino Nobile di Montepulciano shows lovely intensity in its dark fruit, grilled herbs, licorice and earthiness. This, too, is another feminine, graceful wine with gorgeous length and a polished, harmonious personality. Anticipated maturity: 2011-2015. (90p)

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till charkuterier och till smakrika rätter av fläsk, lamm, fågel eller nötkött, gärna med svamp som tillbehör. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Efter jäsning har hälften av vinet lagrats i stora fat av slavonsk ek och resten på 225-liter fat, barriquer, av fransk ek i 24 månader. DRUVOR 85% sangiovese, 10% canaiolo nero och 5% mammolino.  -2015. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas ytterligare en tid. Producent Avignonesi anses som en av de absolut bästa producenterna i Toscana. Det är ett mycket gammalt företag med ett ståtligt palats i hjärtat av Montepulciano. Källarna är från 1200-talet. Det moderna företaget Avignonesi kombinerar tradition med experimentlusta. Det förstklassiga vinet vino nobile står för traditionen och experimentlustan visar sig bl a genom introduktion av trendiga druvsorter som chardonnay och cabernet sauvignon.

Producenten

Avignonesi anses som en av de absolut bästa producenterna i Toscana. Ett mycket gammalt företag med ett ståtligt palats i hjärtat av Montepulciano. Källarna är från 1200-talet. Det moderna företaget Avignonesi kombinerar tradition med experimentlusta. Den förstklassiga Vino Nobile står för traditionen. Experimentlustan visar sig bl a i introduktion av trendiga druvsorter som Chardonnay och Cabernet.

http://www.avignonesi.it/