Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Tuscany by CapAnna
Våra kunder tycker

CapAnnaTuscany by CapAnna

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

CapAnna är främst kända för sina Brunellos men de gör så mycket mer än så. För att visa prov på det så har vi gemensamt satt ihop en låda innehållande en röd och en vit vardera av IGT Toscana och Sant´Antimo DOC.   Från det förstnämnda är något som man inte stöter på varje dag - Ett vitt vin gjor···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Rosso del Cerro 2019, Toscana IGT

Fräscha och fruktiga toner av körsbär och skogshallon med kryddiga inslag och blyerts.

Smaken är även den friskt fruktig där körsbärstonerna samsas med en lätt tanninstruktur som i eftersmaken bjuder på en lätt nyanser av salmiak.

 

Duvorna (minst 90% sangiovese och resterande melot) hämtas från slutningar med sydostlig exponering med en lerig jordmån som återfinns 250-300 m.ö.h. 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 15-18 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i ståltankar följt av lagring i stora konformade kärl på 20-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 3-6 månader vilket följdes av ett par månader i flaska innan det släpps på marknaden 6-8 månader från skörden.

 

 

Sangiobi Bianco 2020, Toscana IGT

Fruktig doft med tydliga inslag av grönt äpple och citrus, detta kommer igen i den friska smkaen där det i den långa och behagliga eftersmaken framträder en lätt pepprig nyans.

 

Klasarna avstjälkas omgående och musten separeras från skalen efter några timmar vilket följs av en filtrering för att få musten helt vit. Därefter sker jäsning i ståltank vid låg temperatur (12-14 °C) i ca 1 månad. 

Vinet får sedan vila under ett par månader på 11 hektoliters ekfat fram tills att det släpps på marknaden 6-7 månader från skörden.

 

 

Sant´Antimo Rosso 2018, Sant´Antimo DOC

Fruktiga toner av mogen röd frukt, björnbär och svarta viner med kryddiga inslag.

Smaken är sammetslen där den juiciga fruktigheten samsas med mjuka strävhet och en välbalanserad syra som i eftersmaken bjuder på läckra nyanser av lätt mogen frukt och lakrits.

 

Duvorna (70% merlot och 30% sangiovese) hämtas från slutningar med sydostlig exponering med en lerig jordmån som återfinns 250-300 m.ö.h. 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 20-25 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i ståltankar följt av lagring i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 6-8 månader vilket följdes av ett par månader i flaska innan det släpps på marknaden 12-15 månader från skörden.

 

 

Sant’Antimo Pinot Grigio 2020Sant´Antimo DOC

Doften är karaktäristiskt fruktig med toner av päron och äpple med florala nyanser av vita blommor.

Smaken är fruktig och intensiv med en balanserad, fruktig och fräsch eftersmak med en fin längd.

 

Pressning av hela druvor vilket följs av jäsning i ståltank vid låg temperatur (12-16 °C) i ca 1 månad. Efter det får vinet vila under ett par månader på 5-10 hektoliters ekfat fram tills att det släpps på marknaden 6-8 månader från skörden.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du