Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Castello dei Rampolla d´Alceo Vino da Tavola  2016
Våra kunder tycker

Castello dei Rampollad´Alceo Vino da Tavola 2016

Italien, Toscana, 750 ml, 14,5%

Castello dei Rampolla dAlceo Vino da Tavola 2016 är gjort på 90% Cabernet Sauvignon och 10% Petit Verdot. Vingården har odlat biodynamiskt sedan 1994, och är känt för att vara en av pionjärerna inom vinframställningsmetoder som kräver väldigt lite ingrepp. Den 42 hektar stora vingårdar ligger på kal ···

Styckvis

1 695 kr

/flaska
Låda (6 st)

10 170 kr

Smaknotering

Vacker mörk intensiv färg åtföljs av en stor doft av svarta vinbär, cassis, körsbär och lakrits med inslag av Provencalska örter och peppar som en snygg inramning av en fruktintensiv doft. Detta medelfylliga till fylliga vin känns direkt fruktintensivt i munnen med mjuka silkes-tanniner och en syra som stramar upp vinet och ger vinet balans i all sin komplexitet.

Drickes
2024-2041
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

Vinous
97p 97 p "The 2016 DAlceo combines unctuous intensity with pure, raw power"

The 2016 D'Alceo combines unctuous intensity with pure, raw power. It won't be ready to drink until age ten, at least, but there is plenty to look forward to. With a few hours of air, the fruit and breadth both start to emerge. Inky blueberry, lavender, cloves, leather and licorice are some of the many nuances that build over time.

James Suckling
97p 97 p "Lots of richness here, but theres always balance and focus"

Lots of richness here, but there’s always balance and focus with blackberry and chocolate character and hazelnut undertones. Bark, too. It’s full-bodied, but tight and focused at the end. Always a great wine. From organically grown grapes. Drink after 2024.

WineSpectator
97p 97 p "Firmly built and still young"

This elegant red features cherry and black currant flavors interwoven with its silky texture. Tobacco and spice accents add complexity as this unfurls to a lingering aftertaste of fruit, mineral and savory elements. Firmly built and still young. Cabernet Sauvignon and Petit Verdot. Drink now through 2035.

WineAdvocate
96p 96 p "This 2016 vintage shows impressive clarity and focus both on the nose and in the mouth."

The Castello dei Rampolla 2016 d'Alceo is an extra dark and brooding expression of mostly Cabernet Sauvignon with Petit Verdot in a supporting role. The wine sits firmly on the palate, imparting weight, staying power and extra heat. In fact, some sort of bistecca alla Fiorentina or otherwise succulent grilled meat pairing is what comes immediately to mind. The immense power of the wine rumbles and trembles in the glass, figuratively speaking, revealing dried blackberry, prune and black cherry confit. This 2016 vintage shows impressive clarity and focus both on the nose and in the mouth.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Castello dei Rampolla dAlceo Vino da Tavola 2016 är gjort på 90% Cabernet Sauvignon och 10% Petit Verdot. Vingården har odlat biodynamiskt sedan 1994, och är känt för att vara en av pionjärerna inom vinframställningsmetoder som kräver väldigt lite ingrepp. Den 42 hektar stora vingårdar ligger på kalkrika jordar cirka 360 meter över havet. Vinet har fått mogna 14 månader på franska barriques.

Producenten

Gården S. Lucia i Faulle där Castello dei Rampolla produceras, ligger i södra dalen Panzano. Det har ägts av familjen Di Napoli-Rampolla sedan 1739. Från 1964 har Alceo Di Napoli ägnat sig åt druvodlande, med moderna metoder. De första vinerna gjordes på1970-talet, den första buteljering av vin gordes från skörden 1975. Verksamheten drivs numer av Maurizia och hennes bror Luca Di Napoli-Rampolla i samarbete med heltids- och säsongsarbetare. Vingårdarna upptar 42 hektar totalt, alla är dock under produktion ännu. Jordmånen är övervägande kalkhaltig med lite lera och mycket rik på grova stenar. Vingårdarna har en syd, sydost och sydväst exponering. På gården odlas flera olika typer av druvor: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Malvasia. Sangiovese har en avkastning på cirka 30 ton per hektar, Under de senaste tio åren har gården har endast odlat biodynamiskt. Skörden sker manuellt, man väljer endast de bästa druvorna, under perioden mellan september och oktober. Varje steg i vingården och i källaren görs efter månens faser och den biodynamiska kalendern. Castello dei Rampolla använder bara sina egna druvor och köper inga druvor. Det är därför varje årgång är ofta är vitt skilda i kvantitet och kvalitet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du