Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis 2016

Vad tyckte du?

Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 12,5%

Den, fram till nyligen, nästan bortglömda gröna druvsorten Arneis var förr vanlig i Piemontes vingårdar och har numera med hjälp av ihärdiga producenter åter kommit i rampljuset. Druvorna plockas för hand i korgar. 50% av vinet macereras 24 timmar i 10 grader och resterande del pressas direkt och jä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Arneis

Smaknotering

Inbjudande doft med inslag av tropisk frukt, mogna päron och acaciahonung. Torr, medelfyllig smak med balanserad syra. Karaktär av tropisk frukt, päron och mineral. Fruktig eftersmak med en tydlig honungston.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "A pretty and tight Arneis"

A pretty and tight Arneis with sliced lemon peel, apples and pears. Medium body, attractive fruit and a flavorful finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den, fram till nyligen, nästan bortglömda gröna druvsorten Arneis var förr vanlig i Piemontes vingårdar och har numera med hjälp av ihärdiga producenter åter kommit i rampljuset. Druvorna plockas för hand i korgar. 50% av vinet macereras 24 timmar i 10 grader och resterande del pressas direkt och jäser separat i ståltankar vid 18-20 grader. Efter jäsningen läggs vinet tillsammans på ståltank vid 5 grader för att förhindra malolaktisk jäsning. Passar fint till pasta Vongole, smakrika fiskrätter eller vegetarisk lasagne.

Producenten

Fontanafredda grundades den 17 juni 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter att ha förälskat sig upp över öronen i en lokal flicka vid namn Rosa Vercellana gav han Rosa detta estate och adlade henne till Grevinna av Mirafiore. Deras son, Emanuele Guerrieri, beslöt sig att börja odla vin och 1878 sattes de första vinstockarna på Fontanafredda. Efter vinlusens härjande och finanskrisen på 1920-talet var familjen tvungen att sälja Fontanafredda till Monte dei Paschi di Siena 1931. Paschi di Siena, som är världens äldsta bank, drev denna Estate fram till 2008, då en ny finanskris var ett faktum. Då köpte den lokala entreprenören Oscar Farinetti tillsammans med Luca Baffigo Filangieri en majoritet av aktierna från banken, och driver idag denna estate som inkluderar 100 hektar vinodlingar. 1996 anslöt den dynamiska och kompetenta vinmakaren Danilo Drocco och tog över ansvaret för Fontanafreddas viner. De förändringar som gjorts; omplantering av vingårdar, ny vinifieringsanläggning och renovering av källaren har resulterat i att Fontanafredda återigen är bland de främsta av producenter i Barolo. Fontanafredda tilldelades Årets Europeiska Vinhus 2017 av Wine Enthusiast.

http://www.fontanafredda.it/site/en/home_en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du