Filtrera & anpassa

Viner producerade på Arneis

Arneis är en spännande vindruva med en intressant historia. Den kommer ursprungligen från Piedmont i norra Italien, där den länge varit en favorit bland lokala vinmakare men relativt okänd utanför regionen. På senare år har den dock börjat ...

Läs mer om Arneis
Dölj atlas

Mer om vin med Arneis

Arneis är en spännande vindruva med en intressant historia. Den kommer ursprungligen från Piedmont i norra Italien, där den länge varit en favorit bland lokala vinmakare men relativt okänd utanför regionen. På senare år har den dock börjat uppmärksammas av vinexperter runt om i världen.

Arneis är en rätt ovanlig druva som trivs i ett klimat med kalla vintrar och varma somrar. Den vanligaste platsen att hitta Arneis är runt staden Alba i Piedmont, men den odlas även i andra delar av Italien och i vissa delar av USA.

Vinet som Arneis producerar är torrt och friskt med en uppfriskande syra. Det har också en subtil och delikat smak av honung, päron och mandel. Arneis passar bra till maträtter som fisk, skaldjur och grönsaksrätter, och kan också vara ett utmärkt val till en lätt förrätt.

En av de mest populära maträtterna att servera tillsammans med Arneis är Vitello Tonnato, som är en klassisk italiensk rätt med kalv, tonfisk och kapris. Vinet kan också passa bra till andra rätter som pesto pasta eller grillad kyckling.

Sammanfattningsvis är Arneis en spännande och unik druva som ger upphov till ett friskt och fruktigt vin. Det är en utmärkt matchning till en mängd olika maträtter, särskilt de med en mild och subtil smakprofil. För de som letar efter en intressant och läcker vinupplevelse är Arneis definitivt värt att utforska närmare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du