Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Cocci Grifoni Passerina San Basso 2019

Tenuta Cocci GrifoniPasserina San Basso 2019

Italien, Marche, 750 ml, 13%

Druvorna kommer från vinrakor som växer vingårdar med lerig och sandig jord med sydöstlig exponering och på en höjd på 230-250 m.ö.h. Den manuella skörden sker från mitten av september. Lagring i ståltankar under 3 månader och i flaska under minst 2 månader.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Passerina

Smaknotering

Doften är intensiv och komplex med blommiga toner av vit akacia i kombination med fräscha och fruktiga inslag av citrus, mogen aprikos och mineral. Smaken är tydlig frisk, med en pigg men välbalanserad syra följt av en lång och behaglig avslutning med fruktiga inslag av citrus och gula färska sommarfrukter.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer från vinrakor som växer vingårdar med lerig och sandig jord med sydöstlig exponering och på en höjd på 230-250 m.ö.h.

Den manuella skörden sker från mitten av september.

Lagring i ståltankar under 3 månader och i flaska under minst 2 månader.

Producenten

Guido Cocci Grifoni, hade i åratal en vision att skapa ett fantastiskt vitt vin i Piceno, en region som endast var känt för sina fylliga och generösa röda viner. Bakom denna vision låg en upptäckt av något som alltid fanns där men hade fallit i glömska. Denna upptäckt var en gammal druvsort som hade försvunnit i flera år: Pecorino.

Idag drivs vineriet av familjens fjärde generationen av kvinnorna. Diana, modern, ansvarar för gästfriheten i huset på landet samt övervakar vingårdarna. Paola är den som ansvarar för produktion och vinifiering. Marilena är generaldirektören.

Tenuta Cocci Grifoni ligger som sagt i "The Piceno", ett kuperat område i Marche-regionen. Piceno är lite av en värld för sig själv, långt ifrån stora kommunikationsvägar och överflöd av renässansbyar och landsbygd. Det är också den viktigaste vinodlingsregionen i Le Marche. Från kullarna med utsikt över Adriatiska havet, till nationalparken Monti Sibillini, kännetecknas landskapet av vingårdar som varvas med olivlundar och små traditionellt odlade jordbruk. Här producerar familjen Cocci Grifoni både DOC och DOCG-viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du