Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Ribolla Gialla del Pompiere 2020
Våra kunder tycker

SchiopettoRibolla Gialla del Pompiere 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

Ett traditionellt och otroligt fräscht vin från Friuli, som blir som bäst när druvorna odlas i märgeljord. Ribolla Gialla är kanske Friulis mest spännande druvsort. Du ser den sällan utanför just Friuli och Slovenien (den odlas också i Kroatien). I Capriva kallades druvan till en början Ribolla di C ···

Styckvis

149 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (6 st)

894 kr

Ord. pris 1 194 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Halmgul färg med gyllene stänk. Doften är frisk och lite nötig, med toner av blommor som växer vilt. Torr, med lätt blommig ton, frisk syrlighet och lång eftersmak. 

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "a solid core of fruit and a flavorful finish."

A fresh ribolla with attractive phenolic character, as well as dried apple, pear and honeydew melon. It’s medium-bodied with a solid core of fruit and a flavorful finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett traditionellt och otroligt fräscht vin från Friuli, som blir som bäst när druvorna odlas i märgeljord. Ribolla Gialla är kanske Friulis mest spännande druvsort. Du ser den sällan utanför just Friuli och Slovenien (den odlas också i Kroatien). I Capriva kallades druvan till en början Ribolla di Capriva. Det är den sista vita druvan som skördas i slutet av september, alltid för hand och jäst på låg temperatur för att bevara de fina aromerna. Resultatet ett unikt och välsmakande vin. 

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du