Filtrera & anpassa

Viner med Ribolla Gialla

Ribolla Gialla är en vindruva som har sitt ursprung i nordöstra Italien. Den odlas främst i regionen Friuli-Venezia Giulia, där den är en av de mest kända druvsorterna. Ribolla Gialla kan också hittas i Slovenien och Kroatien, men i mindre ...

Läs mer om Ribolla Gialla

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Ribolla Gialla

Ribolla Gialla är en vindruva som har sitt ursprung i nordöstra Italien. Den odlas främst i regionen Friuli-Venezia Giulia, där den är en av de mest kända druvsorterna. Ribolla Gialla kan också hittas i Slovenien och Kroatien, men i mindre utsträckning.

Denna druva ger en frisk och fruktig smakprofil med inslag av citron, äpple och örter. Detta gör den till en perfekt följeslagare till lättare maträtter, som fisk och skaldjur, grönsaksrätter och sallader. Ribolla Gialla passar också väl till milda ostar och förrätter med en touch av citrus.

En intressant faktor om Ribolla Gialla är att den har varit en viktig druva i regionen sedan romartiden, och dess namn härstammar från det latinska ordet 'rebuilla', som betyder 'sur'. Detta namn kommer från druvans höga syrahalt, vilket ger den dess karakteristiska syrliga smak.

I Friuli-Venezia Giulia används Ribolla Gialla i en mängd olika viner, från mousserande viner till torra vita viner och även i söta viner som passito. Den används också för att göra den traditionella aperitif-drycken i regionen, kallad 'Ribolla Gialla alla Veneziana'.

Trots att Ribolla Gialla inte är en så vanlig druva i andra delar av världen, har den på senare tid blivit alltmer populär internationellt, särskilt i USA och Storbritannien. Det är lätt att se varför, med dess lätta och uppfriskande smakprofil som passar så bra till så många olika maträtter.

Sammanfattningsvis är Ribolla Gialla en intressant och unik druva som ger en frisk och fruktig smakprofil. Den är mest känd från nordöstra Italien och passar perfekt till lättare maträtter som fisk och grönsaker, men också till milda ostar och förrätter med en touch av citrus. Om du har möjlighet att prova ett vin gjort på denna druva, rekommenderar jag det starkt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du