Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Podere Martoccia Brunello di Montalcino 2015

Podere Martoccia Brunello di Montalcino 2015

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Förköpspris av nya årgången fram till den 30/4. OBS! Vinerna säljs i hela kollin! Podera Martoccia är en ny bekantskap hos oss i butiken. Vinet är gjort på 100 procent sangiovese (brunello-klonen) och har på traditionellt vis vilat i minst 48 månader varav 36 månader på en blandning av stora ekfat a ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Drickes
2020-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Förköpspris av nya årgången fram till den 30/4. OBS! Vinerna säljs i hela kollin! Podera Martoccia är en ny bekantskap hos oss i butiken. Vinet är gjort på 100 procent sangiovese (brunello-klonen) och har på traditionellt vis vilat i minst 48 månader varav 36 månader på en blandning av stora ekfat av slavonsk ek och fransk barrique och därefter på flaska innan lansering. 

Väderförhållandena för 2015 i Italien var imponerande. James Suckling skriver ” The 2015 vintage is a historical year for Brunello di Montalcino that nobody should miss.“ Vintern och våren gav rikligt med regn vilket balanserade den intensiva solen och värmen under sommaren. Lite regn i september före skörden vara perfekt för mognaden och fräschören i druvorna. På grund av det varma vädret under växtsäsongen var det viktigt med god närvaro i vingårdarna och vid skörd sorterade exempelvis de som lyckats göra exceptionella viner bort torkade druvor. De flesta producenter skördade i slutet av september eller början av oktober, vilket är ett tecken på att det inte var för varmt och att druvor hade en chans att mogna ordentligt.

Producenten

Familjen Brunellis gården ligger mitt ibland Montalcino-kullarna. Det ägs av Mauro Brunelli och Anna Savini, båda med anor från jordbruksfamiljer som alltid har bott i Montalcino. Precis som för så många andra på 1960-talet under en svår tid för jordbrukssektorn, lämnade Brunelli-familjen sitt hem- och jordbruksliv för staden. 1964 återvände familjen till gården och börja planera hur de med endast 3 hektar mark skulle kunna producera vin. Mauro och Annas enda son Luca bestämde sig för att ägna sig åt familjeföretaget efter avslutade studier. Som ett resultat började familjen producera vin. 1998 köpte de mer mark och planterade 3 hektar vingård till. Brunelli-gården omfattar för närvarande idag 20 hektar mark, varav 8 vingårdar. 6 av dem är D.O.C.G. Brunello di Montalcino klassificerade vingårdar. Övriga 4 Ha är en del av fastigheten i Montecucco-området vara 3 Ha som vingård.

https://www.poderemartoccia.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du