Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pio Cesare Barbera d´Alba 2019
Våra kunder tycker

Pio CesareBarbera d´Alba 2019

Italien, Barbera dAlba, 750 ml, 13,5%

Barbera i den lite kraftfullare stilen. Musten jäses i rostfria ståltankar med 20-25 dagars skalkontakt. Vinet lagras sedan på 12 månader i franska stora botti och en liten del i franska barriquer.   Resultatet är ett vin som är perfekt till olika kötträtter men också pasta och pizza.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Barbera

Smaknotering

Mörkt granatröd färg med liten mognadston. Stor och elegant, mycket druvtypisk och körsbärsaromatisk doft med inslag av mandel och med en diskret blommighet.   Smaken är medelfyllig, ren och elegant med fint uppfriskande syra, god rödfrukt med inslag av söta körsbär, balanserade tanniner och en mild ekfatston i den medellånga, rödfruktiga eftersmaken.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
92p "This is bright and focused"

This is bright and focused, exuding blackberry, black cherry and violet flavors. Balanced and firm on the long, fruit- and earth-tinged aftertaste. Drink now through 2025.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Pio Cesare tillhör de mest välkända och älskade producenterna i Barolo. Egendomen startades av Cesare Pio 1881 (som i italiensk ordning vände på sitt för- och efternamn när han skulle benämna vingården). Men det var hans son son son, Pio Boffa, som gjorde egendomen världsberömd. Det var också den dynamiske patriarken Pio Boffa tills helt nyligen skötte egendomen - men tyvärr var han en av de som fick sätta livet till under coronapandemin tidigare i år.

Idag är det femte generation med Pio Boffas dotter, Frederica Boffa, och hennes kusin, Cesare Benvenuto, som driver egendomen. Totalt har man närmare 70 hektar vinmark i många av de klassiska kommunerna. Mest kända är kanske cru-vinerna Ornato (som ligger i Serralunga d'Alba) och Mosconi (som ligger i Monforte d'Alba). Man har också ett par Barbaresco cru-viner (bland annat Il Bricco) som båda kommer från Treiso.

I stilen påminner vinerna mycket om Gajas och de övriga modernisternas med en otroligt fin frukt, tydliga ekfatstoner och en härlig koncentration. Till skillnad från många andra av modernisterna så lade dock Pio Boffa lika mycket vikt vid sin "vanliga" Barolo som sina cru-viner. Egendomen gör också en prisvärd och smörig chardonnay, en mycket välsmakande Barbera och en super-barbera kallad Fides.

http://www.piocesare.it/home.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du