Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Torre dei Beati Cerasuolo Rosé 2023

Tenuta Torre dei BeatiCerasuolo Rosé 2023

Italien, Abruzzo, 750 ml, 14%

100 % montepiuciano druvor ger ett rosévin i den lite fylligare stilen. Färgen är lite mörkare men smaken är väldigt elegant.

Styckvis

269 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 614 kr

Årgång

2023

Smaknotering

Högklassig, mycket fräsch rosé. Smaken är torr med toner av citrus och röda bär. Lång eftersmak med härlig syra.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Vinous
92p "The acidity is almost electric here...Deep, complex, nuanced"

The 2023 Cerasuolo d´Abruzzo Rosa-ae is bright, ripe, citrusy and energetic. It rushes forth with notes of blood orange, grapefruit and a distinct current of saline minerality. The acidity is almost electric here, generating a real sense of forward motion that is quite enjoyable. Deep, complex, nuanced hints of lavender and rose linger on the driven, persistent finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Tenuta Torre dei Beati är en välrenommerad vinproducent från Abruzzo-regionen i Italien. Vinproducenten ligger i en vacker kulle och är omgiven av grönskande vingårdar och olivträd. Deras passion för vin och hantverket som krävs för att skapa det har gjort dem till en av de mest respekterade vinproducenterna i Italien.

Tenuta Torre dei Beati äger 26 hektar vingårdar där de odlar inhemska druvor såsom Montepulciano d'Abruzzo och Trebbiano. Deras produktion är baserad på respekt för miljön och hållbarhet, vilket har gjort att de har certifierats av både ICEA (Instituto per la Certificazione Etica ed Ambientale) och Federazione Italiana Vignaioli Indipendenti.

Deras viner är kända för att vara eleganta, raffinerade och välbalanserade. De har ett brett sortiment av viner, från Montepulciano d'Abruzzo och Trebbiano till Cerasuolo d'Abruzzo och Pecorino. Alla vinerna är resultatet av en kombination av modern teknik och traditionella vinmakningsmetoder.

Tenuta Torre dei Beatis viner har vunnit många priser och erkännanden både i Italien och internationellt. Deras Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2016 vann guldmedalj på Mundus Vini-tävlingen 2020 och Trebbiano d'Abruzzo 2018 vann guldmedalj på Decanter World Wine Awards 2019.

Sammanfattningsvis är Tenuta Torre dei Beati en av de mest spännande vinproducenterna i Abruzzo-regionen. Deras passion för vin, hållbarhet och traditionella vinmakningsmetoder har gjort dem till en ledande producent av eleganta och välbalanserade viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du