Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château La Croix Teynac  2010

Vad tyckte du?

Château La Croix Teynac 2010

Frankrike, Puisseguin Saint-Emilion, 750 ml, 14,5%

Från legendariska årgången 2010! Det här var en för oss ganska okänd egendom till dess att vi fick prova deras 2009 och 2010 då de lyckats otroligt bra med hantverket. Det här är klassisk Bordeaux med en varm skön frukt som fått silvermedalj i International Wine Challenge. Och vi förstår varför! Vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Klassisk Bordeauxdoft med mörka bär, plommon, blyerts, höstlöv och lite bondgård. Smaken är medelfyllig och välbalanserad med en varm söt frukt och bra struktur. Här finns plommon och mörka bär men också lite blyerts och bondgård. Allt väldigt välbalanserat. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Mogen klassisk Bordeaux från en lysande årgång."

"En ny härlig bekantskap från Bordeaux och ett nytt exempel på att få om ens någon region kan mäta sig när det gäller bredd och lagringspotential även i mellanskiktet. La Croix Teynac kommer från en av Saint-Émilions sattelitkommuner och bjuder på mogna smaker av plommon, svarta vinbär, höstlöv, blyerts och lite bondgård. Det hela är välstrukturerat men också välbalanserat med en lång härlig eftersmak. Det här är mogen klassisk Bordeaux från en lysande årgång."

Winefinder
Livets Goda
88 p "Klassiska inslag finns här som sig bör i form av ceder, tobak, blyerts, cassis och nyanser av lagerblad, björnbär och viss lavendel."

"Klassiska inslag finns här som sig bör i form av ceder, tobak, blyerts, cassis och nyanser av lagerblad, björnbär och viss lavendel. Men vi finner inte riktigt harmonin vi är ute efter då frukten bär vissa brända, soltorkade egenskaper och ger ett torrt och något fantasilöst, stramt uttryck. Men med det sagt så finns det vissa kvalitéer och är ni inte ute efter något stort Bordeaux-vin liksom en låg prislapp så är det här ett godkänt alternativ."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från legendariska årgången 2010! Det här var en för oss ganska okänd egendom till dess att vi fick prova deras 2009 och 2010 då de lyckats otroligt bra med hantverket. Det här är klassisk Bordeaux med en varm skön frukt som fått silvermedalj i International Wine Challenge. Och vi förstår varför! Vinet är gjort på mestadels merlot och en liten skvätt cabernet franc. 

Producenten

Ett relativt okänt slott i Puisseguin-Saint-Emilion precis norr om Saint-Emilion. Egendomen har gjort några riktigt prisvärda viner de senaste åren - inte minst deras 2009 och 2010 som fått fåt silvermedaljer