Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château d

Château d'ArmailhacChâteau d´Armailhac 2021

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 13%

Egendomen, som har en aldrig färdigbyggd huvudbyggnad, var innan franska revolutionen en del av Mouton. Slottet kom sedan att tillhöra släkten d’Armaihac under namnet Mouton d’Armailhac. 1933 köptes det av Baron Philippe de Rothschild (Mouton-Rothschild). Trots möjligheten att slå ihop grannslotten ···

Styckvis

695 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 170 kr

Smaknotering

Doften är härligt parfymerad med toner av björnbär och plommonfrukt, viol, grafit, cederträ och jordiga, örtiga nyanser. Klassisk, mogen och nyanserad smak men många lager, en vacker Pauillac!

Drickes
2025-2045
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
93p 91-93 "Reminiscent of a modern-day version of this estates delicious 1999"

Reminiscent of a modern-day version of this estate's delicious 1999, the 2021 d'Armailhac is a terrific wine bursting with aromas of wild berries, cherries, exotic spices and rose petals. Medium to full-bodied, supple and seamless, it's fleshy and enveloping, with melting tannins and an ample core of sweet, succulent fruit. This is a pleasure-bent wine that will offer a broad drinking window.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château d'Armailhac är en av de där egendomarna som både står i Mouton Rotschilds skugga och glans. Nästan alltid överraskande bra redan i unga år (särskilt på primörprovningarna) och ett vin som får en klassisk Pauillacmognad efter tio-femton år på flaska - men som inte har riktigt samma stringens och lagringspotential som storebror eller systerslottet Clerc Milon - som alltid tar längre tid på sig att utvecklas.

Egendomen, som har en aldrig färdigbyggd huvudbyggnad, var innan franska revolutionen en del av Mouton. Slottet kom sedan att tillhöra släkten d’Armailhac under namnet Mouton d’Armailhac. 1933 köptes det av Baron Philippe de Rothschild (Mouton-Rothschild). Trots möjligheten att slå ihop grannslotten valde han att fortsätta driva det som en separat egendom. Namnet ändrades 1956 till Mouton Baron Philippe, vilket 1975 justerades till Mouton Baronne Philippe till minne av Baron Philippes avlidna hustru. Från och med årgång 1989 valde Philippine de Rothschild tacksamt nog att gå tillbaka till det ursprungliga namnet vilket minskat förvirringen något.

Vinet klassificerades som en 5e cru i den 1855-års klassificering av Haut-Médocs egendomar. Och det här är verkligen en klassisk cru som tagit ett rejält kliv framåt sedan slutet av 00-talet. D'Armailhacs terroir är varm och sydsluttande vilket gör att vinerna mogna relativt tidigt. De är fulla av klassiska Pauillactoner som mörka bär (svarta vinbär), cederträ, höstlöv och cigarrtoner. Alltid välbalanserade med mogna och fina tanniner. Ett slott att hålla ögonen på och ett slott som ofta är ett fynd för den som älskar Pauillac. 

https://www.bpdr.com/chateau-darmailhac
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du