Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Mauvesin-Barton Château Mauvesin-Barton 2011

Château Mauvesin-BartonChâteau Mauvesin-Barton 2011

Frankrike, Moulis en Médoc, 750 ml, 13,5%

Lillebror till de mer berömda Leoville och Langoa Barton - men alltid ett riktigt bra köp. Det här var också första årgången efter att familjen Barton tagit över. Skolboksexempel på "vänstra stranden" och från en årgång som är så underbar att dricka just nu. - Mauvesin Barton är en blandning av 42% ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv rubinfärgad färg. Doften är fruktig med toner av röda bär och subtila inslag av vanilj. Smaken är rund med silkeslena tanniner. Avslutningen är välbalanserad med toner av röd frukt och lätt kryddig.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineEnthusiast
91p "This marks the first vintage of this Moulis estate under the ownership of the Barton family of Léoville Barton."

This marks the first vintage of this Moulis estate under the ownership of the Barton family of Léoville Barton. Already the wine is showing breeding and an understated structure and richness. Lightly perfumed, full of black fruits and integrated tannins, it should age well. Drink from 2017.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château Mauvesin-Barton är en vinproducent som ligger i den berömda vinregionen Bordeaux i Frankrike. Vinhuset grundades på 1800-talet och har sedan dess varit i familjen Bartons ägo. Château Mauvesin-Barton är känt för att producera högkvalitativa viner som utmärks av sin elegans och balans.

Vinodlingarna sträcker sig över 50 hektar med olika druvsorter, där Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc utgör huvuddelen. Vinodlingarna ligger på ett högt läge vilket ger ett utmärkt mikroklimat för vinproduktion. Jordmånen är blandad, vilket ger vinet en komplex smak och arom.

Château Mauvesin-Barton producerar flera olika sorters viner, men den mest kända är Château Mauvesin-Barton. Detta vin är gjort av Cabernet Sauvignon och Merlot och har lagrats på ekfat i 18 månader. Resultatet är en vin med mjuka tanniner och en djup röd färg. Smaken utmärks av röda bär, tobak och vanilj.

Familjen Barton har alltid haft en passion för vinproduktion och har arbetat hårt för att hålla traditionerna vid liv. De har investerat i modern teknik samtidigt som de har bevarat de gamla tillverkningsmetoderna. Genom detta har de skapat viner som utstrålar både tradition och kvalitet.

Château Mauvesin-Barton är ett vinhus med anor och en stolt historia. Deras viner är en symbol för Bordeauxs rika vintradition och är uppskattade över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du